Logo harderwijkercourant.nl


L.O.L. tijdens projectweek De Parel in Hierden

HIERDEN - Hutten compleet met deuren, ramen, deurbel, verlichting en stromend water: bij christelijke basisschool De Parel in Hierden is gisterenavond de 'stoere en mannelijke' projectweek Leuk Ontdekkend Leren (L.O.L.) afgesloten. De leerlingen zijn vier dagen achtereen bezig geweest met hutten bouwen, catering verzorgen en het nieuws verspreiden via Facebook. Burgemeester Harm-Jan van Schaik kwam het huttendorp gisteren rond 17.30 uur openen. Hij bekeek daarna alle bouwsels van binnen en buiten.

Het hele project is door vaders opgezet, in nauwe samenwerking met De Parel en het Morgen College uit Harderwijk. Docenten en leerlingen van deze vmbo-school hielpen namelijk de hele week mee. Niet alle leerlingen gingen bouwen. Een aantal verzorgde lunch en koffie, weer anderen hielden het nieuws over de projectweek bij op Facebook. De gedachte was: kinderen leren vooral door heel veel zelf te doen. Dat leverde veel 'lol' en enthousiasme op, zowel bij de kinderen als bij de ouders.
Ook de leerlingen van de onderbouw hadden een eigen programma met onder meer stenen metselen, sleutelen aan apparaten en waterleiding aanleggen.
De feestelijke opening donderdagavond viel samen met het onweer, maar iedereen bleef aanwezig om het programma te volgen. Voor de ouders was er een broodje hamburger. Nagenoeg alles tijdens de projectweek werd door sponsoren aangedragen. Hierden telt veel zelfstandig ondernemers en dat was goed te merken.

Het project werd bedacht door twee vaders. Zij constateerden dat er weinig mannen in het basisonderwijs werken. Om dat enigszins te compenseren bedachten ze een stoer en mannelijk project. Vele vaders, maar ook moeders en grootouders hebben hieraan meegeholpen.  Het plein is inmiddels weer leeg; donderdagavond laat werden de meeste hutten al gesloopt en afgevoerd. 

Alle verslagen, foto's en filmpjes zijn terug te vinden op Facebook: Project Leuk Ontdekkend Leren.

De foto's bij dit verhaal zijn gemaakt door: Judith Kranendonk, Marco van den Berg, Klarie Steen

1 reactie
Meer berichten