Milan Hannessen en Luuk van der Hulst.
Milan Hannessen en Luuk van der Hulst. (Foto: Hans Oordt)

Beachvolleybal als zomers vermaak

HARDERWIJK - Op zaterdag en zondag aan de Parkweg organiseerde de beachcommissie van VVH voor het vierde jaar het Junior Beach Circuit. Uit Sliedrecht, Apeldoorn, Doetinchem en Rouveen kwamen de teams naar Harderwijk voor volleybal op zand. Maar bij het verdelen van de prijzen stond VVH vooraan.

Marco Jansen

 Luuk van der Hulst (16) en Milan Hannessen (15) zijn jonge talenten van VVH heren 2. Ze stonden op zaterdag in de finale van onder 17 tegenover elkaar met Luuk als winnaar. Zondag zijn ze samen een team. Bij onder 19 winnen ze de eerste prijs en pakken zo veel punten voor de ranking. “De nethoogte is 19 centimeter hoger en dat is moeilijker, maar de tegenstand is minder moeilijk. We proberen ze onder de 13, 14 punten te houden’’, vertelt Luuk, na twee keer 2-0 winst in de eerste partijen. “Het leuke aan beachvolleybal is dat je altijd wat moet doen in de rally.’’ Milan is sinds dit jaar libero in de zaal en moet bij het beachvolleybal ook veel passen. “Ik ben klein en alles wordt op mij geserveerd.’’ Hij vindt het een leuke afwisseling met de zaal. “Zodat je ook in de zomer wat kunt doen.’’

Lisa Yntema (17) vormt een koppel met Simone van Hasselt (16). Ze spelen 1-1 tegen Mara Meijer en Geanna Plas van VVH, die later het toernooi winnen. Lisa: “Normaal doe ik mee aan derde divisie toernooien, nu met het JBC. Leuk dat er in Harderwijk ook een toernooi is. Het gaat heel goed’’, aldus de speelster van dames 1 na een 2-0 overwinning. “We willen graag winnen, maar het moet ook gezellig zijn.”

Het beachcourt is aangekleed met ballonnen en vlaggen. William Neijenhuis heeft net als bij eerdere edities de organisatie op zich genomen. Een vijftal vrijwilligers helpt hem daarbij. Vorig jaar was het toernooi na corona het eerste dat weer op de kalender stond en ook nu is er voldoende animo. Over twee dagen hebben zich 36 koppels ingeschreven via de bond Nevobo. Op zaterdag speelden onder 15 en onder 17; op zondag streed onder 19 om de eer. Wedstrijdjes (twee gewonnen sets van 21 punten) duren gemiddeld een half uur. Vooral op zaterdag is het druk met veel ouders als begeleiding langs de kant. 

Neijenhuis: “Mensen moeten buiten het veld 1,5 meter afstand houden; erbinnen geldt die regel niet.’’ Op zondag komt de jeugd meer op eigen gelegenheid. “Ze spelen continu door en als ze niet hoeven te spelen, dan tellen ze de punten.”

Voorzitter beachcommissie Jaap Haanschoten ziet dat beachvolleybal in trek is bij VVH. Op zaterdag zijn er acht VVH-teams en op zondag vier. “De beachtak heeft dit jaar 140 leden en is onderdeel van VVH. Het is minder wij-zij, maar meer wij. Het is geëvolueerd van een zandbak met drie velden tot een volwaardige beachaccommodatie met vier velden. Dat horen we ook van spelers van buitenaf. Het plan in 2011 was spelen op het Strandeiland, maar ik ben blij dat we hier aan de Parkweg zitten. We kunnen hier samenwerken met het onderwijs en andere clubs.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden