<p>Eind 2020 brak Tim Dawn door bij het grote publiek met zijn hit ‘To Love Somebody’, die hij opnam voor de kerstcommercial van PLUS (winnaar Bronzen Loeki) en onder meer Alarmschijf werd op Qmusic.&nbsp;</p>

Eind 2020 brak Tim Dawn door bij het grote publiek met zijn hit ‘To Love Somebody’, die hij opnam voor de kerstcommercial van PLUS (winnaar Bronzen Loeki) en onder meer Alarmschijf werd op Qmusic. 

(Foto:)

Singer-songwriter Tim Dawn in Estrado

HARDERWIJK - De Nederlandse singer-songwriter Tim Dawn bekend van onder andere topsong ‘Walking On A Wire’ staat vrijdag 25 juni met twee optredens in Poppodium Estrado.

Tim Dawn rondde met verschillende prijzen zijn rechtenstudie af en was hard op weg naar een PhD en het grote geld. En toen… viel hij voor de muziek. Reizend door Australië en Nieuw-Zeeland, gewapend met een handvol liedjes en een gitaar, voelde hij zich vrijer dan ooit. Terug in Nederland nam hij ontslag en verhuisde hij naar een kinderboerderij annex oudhollands molenerf in hartje Utrecht, waar hij aan zijn muziek werkt, de dieren verzorgt en het erf beheert.

Rust van het leven

Als je goed luistert, hoor je die combinatie terug in zijn ambachtelijke maar moderne indie pop: de rust van het leven tussen de varkens en schapen en de rusteloosheid van de stad. Met zijn oprechte muziek en stemgeluid doet hij denken aan artiesten als James Bay, Hozier en Coldplay. Na het verschijnen van debuut-EP ‘Up’, een succesvolle Popronde en voor- en naprogramma’s van o.a. The Paper Kites en Harry Styles, brak hij eind 2018 door bij het grote publiek met single ‘Walking On A Wire’, die NPO Radio 2 TopSong werd, op Hitzone verscheen en al meer dan een miljoen keer werd beluisterd op Spotify.

Grote doorbraak

Eind 2020 en begin 2021 kreeg Tim Dawn zijn grote doorbraak met zijn versie van de Bee Gees-klassieker ‘To Love Somebody’, die te zien was in de beroemde kerstcommercial van een grote supermarktketen, en vond snel zijn weg naar de hitlijsten en ontving belangrijke airplay op de Nederlandse radio. Advocaat is hij niet meer geworden. Meester in de muziek daarentegen…

Estrado

Op vrijdag 25 juni staat Tim Dawn met maar liefst twee optredens, om 20.00 uur en 22.00 uur, in Poppodium Estrado. Een kaartje kost 9 euro (+ 0,50 euro servicekosten). Er is geen deurverkoop.

Kaarten alleen verkrijgbaar via www.estrado.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden