<p>Matty Moggré, de voorzitter van Herderewich, overhandigt auteur Govert van der Boom een cadeau.</p>

Matty Moggré, de voorzitter van Herderewich, overhandigt auteur Govert van der Boom een cadeau.

(Foto: Jan Ruijne)

‘Aanzien van de stad drastisch veranderd’

Harderwijk - Uit handen van auteur Govert van der Boom ontving wethouder Bert van Bijsteren het eerste exemplaar van het boek ‘Het ontstaan van het Waterfront’. Het boek beschrijft hoe het aanzien van de stad de laatste 25 jaar drastisch is veranderd en hoe gecompliceerd de realisering was. Het boek wordt uitgegeven door historische vereniging Herderewich.

 Schrijver Govert van der Boom was ruim dertig jaar hoofd voorlichting van de gemeente Harderwijk. Vanuit die functie was hij betrokken bij de communicatie en inspraak rondom het Waterfront. Nu hij met pensioen is had hij de tijd om met bestuurders en stedenbouwkundigen te praten en het hele besluitvormingsproces op papier te zetten.

Harderwijk heeft nu een boulevard-met-uitstraling, een nieuwe stadshaven en een echt stadsstrand.

Het Waterfront is nog niet af. Ook de komende jaren verrijzen er nog honderden woningen. Maar wie wil weten hoe dit project is ontstaan en welke hobbels er genomen moesten worden kan dit allemaal nalezen in ‘Het ontstaan van het Waterfront’. Het boek wordt gratis verspreid onder de leden van Herderewich. Nieuwe leden (lidmaatschap 17,50 euro per jaar) kunnen rekenen op een gratis exemplaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden