<p pstyle="PlatteTxt">Wethouder Gert Jan van Noort. (foto: Ton Pors)</p>

Wethouder Gert Jan van Noort. (foto: Ton Pors)

Ieder kind in aanraking brengen met muziek

Harderwijk - In Harderwijk is het Muziekakkoord Noordwest Veluwe ondertekend. In dit akkoord, dat onderdeel vormt van Méér Muziek in de Klas Lokaal, zijn de ambities vastgelegd voor structureel muziekonderwijs in de gemeenten Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

Scholen, muziekverenigingen, kinderopvang, culturele partijen, muziekaanbieders, PABO’s conservatoria, CultuurOost en de vijf gemeenten starten een intensieve samenwerking met als gezamenlijk doel; ieder kind in de regio zowel op school als in de vrije tijd in aanraking brengen met muziek. Per gemeente is een actieplan geformuleerd dat aansluit bij de lokale wensen en ambities. In verband met de geldende corona maatregelen werd het oorspronkelijke feestelijke programma verruild voor een ondertekening in kleine kring in de raadszaal.

Als vertegenwoordigers van alle deelnemende partijen uit Harderwijk hebben wethouder Gert Jan van Noort, kinderburgemeester Daan Boersma, Trudy van de Beek (namens de scholen), Jeffrey Migchelsen (Popschool) en Joke Foppen (namens de Stedelijke Harmonie, KNA Hierden en Crescendo) het akkoord ondertekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden