<p>Marianne Schoonhoven in gesprek met Lisanne Spaander.</p>

Marianne Schoonhoven in gesprek met Lisanne Spaander.

Praten over de impact van kanker bij het inloophuis De Maretak

Harderwijk - Als je te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je omgeving op zijn kop. Het is dan belangrijk dat je de juiste zorg krijgt. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Vanuit Allerzorg-Care for Cancer begeleidt gespecialiseerd verpleegkundige Marianne Schoonhoven cliënten met de diagnose kanker in de thuissituatie op psychosociaal vlak. Sinds kort is ze een samenwerking gestart met het inloophuis De Maretak in Harderwijk.

 Marianne: ‘‘In mijn dagelijkse praktijk zie ik dat cliënten al lang worstelen met veel vragen over de gevolgen van de diagnose kanker. Het praten over vermoeidheid, angst en soms problemen met relaties geeft vaak al zoveel opluchting bij cliënten en hun naasten. Ik ben blij dat dit nu ook kan in samenwerking met Inloophuis De Maretak. Bij het inloophuis krijgen mensen de mogelijkheid aangeboden om een individuele afspraak met mij te maken. Dit gesprek kan op de locatie in Harderwijk maar kan ook bij cliënten thuis plaatsvinden. Eventuele vervolgconsulten kunnen zo gewenst ook via telefoon of beeldbellen. U staat centraal en u kunt aangeven wat voor u het prettigst is.

Passende zorg

De samenwerking is ontstaan door de contacten via het regionale oncologische netwerk Gezond Veluwe. In dit netwerk werken verschillende zorgverleners en instanties samen aan de organisatie van de beste oncologische zorg dicht bij huis. Marianne kent het netwerk en weet naar wie zij kan doorverwijzen. Door deze samenwerking kunnen we een nog completere zorg leveren aan mensen geconfronteerd met kanker in onze Noord-Veluwse regio.

Mentale ondersteuning

Marianne: ‘’De ene keer zijn de handvatten die we meegeven meer psycho-sociaal van aard, bijvoorbeeld: “Hoe praat ik met mijn kinderen over kanker?” De andere keer zijn ze weer heel praktisch. Zo was er bijvoorbeeld een vrouw die veel last had van haar arm. Vanuit mijn ervaring als verpleegkundige vroeg ik toen of ze wel oedeemtherapie aangeboden had gekregen? De cliënt wist helemaal niet wat dat was en zodoende kon ik haar in contact brengen met de oncologie fysiotherapeut in ons netwerk. Alles wat we doen en bespreken is erop gericht om de cliënten weer wat beter te laten voelen: fysiek en mentaal.’’

Voor meer informatie kunt u bellen: 06-41829887. Wilt u graag een gesprek of een consult. Mail dan naar: aanmelden@demaretakveluwe.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden