<p pstyle="Intro">Kirk van der Zwaag van Boeken aan de Dijk bespreekt deze week het boek Het Voedselbos, vier seizoenen Ketelbroek.</p>

Kirk van der Zwaag van Boeken aan de Dijk bespreekt deze week het boek Het Voedselbos, vier seizoenen Ketelbroek.

Terug naar het oudste Voedselbos in Nederland

Harderwijk -  Kirk van der Zwaag van Boeken aan de Dijk bespreekt deze week het boek Het Voedselbos, vier seizoenen Ketelbroek.

Nu ook in onze omgeving (Zeewolde o.a.) er allerlei ontwikkelingen gaande zijn rondom het fenomeen Voedselbos is het goed eens aandacht te besteden aan dit boek.

Het beschrijft de wordingsgeschiedenis van het oudste Voedselbos in Nederland, gelegen in de buurt van Groesbeek.

Vier seizoenen lang volgt de schrijver, samen met fotograaf Henk Wildschut, groei, bloei en oogst in dit bijzondere stukje bos. Tientallen soorten vruchten en fruit groeien er op los, zonder veel onderhoud en in evenwicht met elkaar en de omgeving. Bijna alles is eetbaar en conserveerbaar.

Is het Voedselbos een alternatief misschien voor sommige vormen van landbouw? Alternatieven zijn in de steeds meer in de knel komende huidige landbouwpraktijk erg gewenst. Maar of het Voedselbos een oplossing is…? Oordeelt u zelf. Er wordt verslag gedaan van (kritische) discussies met agrariërs, die weer hun eigen kijk hebben op wat er met de landbouw moet gebeuren.

Ook komen enthousiaste horeca-mensen aan het woord die met de opbrengsten van de Voedselbossen een heel nieuwe cuisine willen ontwikkelen. Ook voor recreatie en biodiversiteit kan het Voedselbos van belang zijn. Een informatief boek met schitterende foto’s.

Titel: Het Voedselbos, vier seizoenen Ketelbroek.

Auteur: Mac van Dinther.

Uitgeverij: Podium.

Isbn:978 90 5759 432 8.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden