<p>Met de verkoop van oliebollen, appelbeignets en appelkanjers is toch maar 9.500 euro opgehaald voor het goede doel.</p>

Met de verkoop van oliebollen, appelbeignets en appelkanjers is toch maar 9.500 euro opgehaald voor het goede doel.

(Foto: Eigen foto)

Olliebollenverkoop ziekenhuis St Jansdal onverwacht succesvol

HARDERWIJK - Vanwege corona bleef het lang spannend of de jaarlijkse oliebollenverkoop van ziekenhuis St Jansdal wel of niet doorging.

Dat de verkoop niet binnen in de hal kon plaatsvinden, was al snel duidelijk. Buiten leek de oplossing, maar daarvoor kwam de vergunning niet zomaar rond. Tot grote opluchting van het oliebollenteam kwam op het allerlaatste moment toch een ‘GO’ en wisten zij met de verkoop van oliebollen, appelbeignets en appelkanjers 9.500 euro op te halen voor het goede doel.

Dankzij de mobiele verkoopwagen van Hop Taartenshop begon het oliebollenteam enthousiast aan de verkoop buiten, uiteraard coronaproof. Dat dit nieuwe uitdagingen met zich meebracht, ondervond het team al snel. Zo bleek de logistieke aanvoer best ingewikkeld, liep het allemaal anders met de bestellingen en zat het weer niet altijd mee. Ondanks alle beperkingen wist het oliebollenteam een mooi bedrag op te halen voor het goede doel.

De Stichting Vrienden van St Jansdal is het oliebollenteam enorm dankbaar voor de inzet en is blij met een gift van 4.500 euro. Zij gaan dit bedrag gebruiken voor het project ‘Angst verminderen bij kinderen’. Met de aanschaf van speeltoestellen hopen zij te zorgen voor afleiding bij kinderen die in het ziekenhuis komen voor een behandeling of op bezoek bij bijvoorbeeld opa of oma.

De Veluwse Wensambulance mocht een cheque van 4.000 euro in ontvangst nemen. Miranda van der Weijden van de wensambulance vindt het heel mooi dat er aan de stichting is gedacht. “Samen met onze vrijwilligers laten wij laatste wensen in vervulling gaan en bieden wij vervoer en begeleiding aan. Vanwege corona konden diverse inzamelingsacties voor de wensambulance helaas niet doorgaan. Omdat wij afhankelijk zijn van giften en donaties is de gift van het oliebollenteam meer dan welkom. Hiermee kunnen wij ook in de komende tijd wensen blijven waarborgen.”

Waardevolle momenten

Hospice de Regenboog in Nunspeet mocht een bedrag van 1.000 euro in ontvangst nemen. “Met ruim tachtig vrijwilligers en een aantal professionele zorgmedewerkers ondersteunen wij mensen op unieke wijze tijdens de laatste fase van hun leven” vertelt coördinator Corrieke Voerman. “Vanuit ons motto ‘iedereen mag er zijn zoals hij of zij is, met unieke behoeftes’ voegen wij leven aan de dagen toe met kleine dingen die juist in deze fase extra waardevol zijn. Met de gift kunnen wij veel van deze waardevolle momenten bekostigen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden