‘Geen groen opofferen voor parkeren auto’s’


<p class="Fotobijschrift" pstyle="Fotobijschrift">ChristenUnie-raadslid Marcel Heldoorn: &#39;&#39;Geen bomen en groen opofferen voor parkeren auto&rsquo;s.&#39;&#39; (foto: Freative Fotografie)</p>

ChristenUnie-raadslid Marcel Heldoorn: ''Geen bomen en groen opofferen voor parkeren auto’s.'' (foto: Freative Fotografie)

(Foto: Freative Fotografie)

‘Geen groen opofferen voor parkeren auto’s’

HARDERWIJK - De ChristenUnie stelt vragen aan het college over een plan om openbaar groen en bomen in Harderwijks woonwijken op te offeren voor meer parkeerruimte.

 In een enquête over parkeerproblemen werd deze oplossing door een aantal bewoners aangedragen. De gemeente schrijft in een brief aan de raad dat bekeken wordt of het bestemmingsplan het in bepaalde wijken toelaat om openbaar groen op te offeren ten behoeve van extra parkeerplaatsen. Raadslid Marcel Heldoorn verbaast zich daarover. “Uit vele onderzoeken blijkt dat groen belangrijk is voor een gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Ook schrijft de gemeente dat ‘de bewoners het groen steeds meer gaan waarderen.’ Wij begrijpen dus niet dat opofferen van groen en bomen toch als optie gezien wordt.”

De gemeente heeft in verschillende wijken onderzoek gedaan naar de ervaren parkeeroverlast en de door hen aangedragen oplossingen hiervoor. Het opofferen van groen is één van de mogelijkheden die door enkele bewoners zijn aangedragen. In de buurten Schippersmeen en omgeving, en Kievitmeen/Rietgorsmeen (Vogelwaard) wil de gemeente dat verder gaan onderzoeken. “Wij hebben vragen over het draagvlak dat er is”, zegt Heldoorn. “Ook willen we weten of bewoners die niet gereageerd hebben op de enquête er ook zo over denken. De gemeente zegt namelijk dat het percentage mensen dat de enquête ingevuld heeft varieert tussen de 27% en 48%. Dat is dus sowieso een minderheid van de inwoners.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden