PowerWalk Club Harderwijk: coronaproof lessen in de buitenlucht


<p>PowerWalk deelnemers trainen in het bos met oefeningen.</p>

PowerWalk deelnemers trainen in het bos met oefeningen.

(Foto: Eigen foto PowerWalk Club)

PowerWalk Club Harderwijk: coronaproof lessen in de buitenlucht

HARDERWIJK - PowerWalk Club Harderwijk is gestart met het aanbod van PowerWalk lessen. PowerWalken is trending en wordt ook wel het nieuwe hardlopen genoemd.

 Het is een intensieve manier van bewegen, waarbij je in een stevig tempo doorwandelt en je je armen intensief meebeweegt. Op deze manier verbetert ongemerkt je conditie. Het wandelen wisselen je af met krachtoefeningen, waardoor je spieren sterker worden en ook je houding verbetert. Met PowerWalken hou je altijd 1 voet aan de grond waardoor het minder belastend is voor je gewrichten. Iedereen kan het dus doen.

Jolanda de Bruin en Dennis Leemeijer zijn sinds 1 januari gestart met PowerWalk lessen in Harderwijk. Zij bieden sinds 2018 ook Mindful Walk en Mindful Run cursussen aan, maar zijn blij nu ook PowerWalk aan te bieden. Het aanbod is doorlopend, er zijn meerdere momenten per week waarop de lessen gevolgd kunnen worden en is er dus ook de mogelijkheid meerdere keren per week een les te volgen.

Juist in deze tijd van corona is het belangrijk om gezond en fit te blijven, lichamelijk en mentaal. We gaan er minder op uit, waardoor je misschien minder beweegt. Dan is het fijn als je toch actief kunt blijven bij een club die veel aandacht besteed aan de richtlijnen van het RIVM. ‘’Wij zorgen ervoor dat jij op veilige afstand van je mede powerwalkers kunt meedoen aan de les. Wij vinden jouw gezondheid super belangrijk en dat van onszelf ook. Daarom doen we er alles aan om mooie coronaproof lessen te verzorgen. De omvang van de groep is altijd aangepast aan de op dat moment geldende RIVM-richtlijn. ‘’

Waarom? In beweging zijn is belangrijk. Om ons lichaam goed te laten werken is het van belang zoveel mogelijk functies van ons lichaam te blijven trainen en onderhouden. Met PowerWalken doe je dat allemaal en dat op een laagdrempelige manier. Ieder loopt op zijn of haar eigen tempo mee, de oefeningen zijn eenvoudig en wat een heel mooi pluspunt is, je bent buiten in beweging. Het is inspannen en ontspannen tegelijk.

Je varieert in snelheid, hierdoor verbetert je conditie snel. Je wandelt actief waarbij je ook je armen intensief meeneemt in het bewegen, je verbetert hiermee je houding. Omdat je krachtoefeningen tussendoor doet, onderhoud je je spiermassa. En heel belangrijk: samen bewegen motiveert. is goed voor je sociale contacten en gezonder en fitter leven. De eerste proefles is altijd gratis.

Meer info: info@powerwalkclubharderwijk.nl.

www.powerwalkclub.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden