Stem en steun suïcide preventie centrum


Oproep door Jeannette en Koos om te stemmen
Oproep door Jeannette en Koos om te stemmen (Foto: Oranje Fonds)

Stem en steun suïcide preventie centrum

HARDERWIJK - Het Suïcide Preventie Centrum Noord Veluwe dat gevestigd is in Harderwijk maakt kans op een Appeltje van Oranje 2021.

En vanaf 11 januari kan het Nederlands publiek de winkansen van dit project vergroten. Dat kan door te stemmen op het Suïcide Preventie Centrum als favoriet. Er zijn in totaal 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen, die jaarlijks door het Oranje Fonds worden uitgereikt aan uitzonderlijke sociale projecten. Stemmen kan tot en met 20 januari via www.appeltjevanoranje.nl

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar Mentale Kracht. Dat betekent dat de prijzen dit jaar gaan naar projecten die ervoor zorgen dat mensen die het mentaal niet gemakkelijk hebben, zich weer goed voelen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om en hoeft niemand er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt, bepaalt mede wie er doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Het project dat de meeste stemmen in de wacht sleept, gaat in elk geval door naar de laatste tien. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

Het Suïcide Preventie Centrum biedt hulp en ondersteuning aan mensen die te maken hebben met suïcidaliteit.

De prijzen worden in april uitgereikt door Koningin Máxima.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden