Pas weer knuffelen als coronaregels zijn opgeheven


Foto: Elles Anne Boot

Pas weer knuffelen als coronaregels zijn opgeheven

Harderwijk - Op de voorpagina van de krant van 13 januari wordt het nieuws gebracht van het eerste toegediende vaccin in ziekenhuis St Jansdal. De primeur was voor IC-verpleegkundige Yolanda Mensink. 

Zij doet de volgende uitspraak: “Het is heel fijn dat ik nu gevaccineerd ben. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor de mensen om mij heen. Ik kijk ernaar uit dat ik eindelijk mijn kinderen en kleinkinderen weer mag knuffelen!” 

Hiermee kan de indruk gewekt worden dat ze binnenkort weer mag knuffelen. Voor mensen die gevaccineerd zijn gelden echter nog steeds dezelfde regels. De verpleegkundige zorgt er, met de huidige kennis, alleen voor dat ze zelf niet ziek kan worden van corona. 

Het RIVM laat weten op haar site: ‘’We weten nog niet of iemand die gevaccineerd is het virus toch kan verspreiden.’’ Knuffelen zal pas kunnen als de maatregelen zijn opgeheven en als een zeer groot gedeelte van de bevolking het vaccin heeft.

Verpleegkundige Mensink zet een eerste stap zodat wij uiteindelijk weer zouden kunnen knuffelen. Maar beschermd voorlopig eerst alleen zichzelf tegen corona, en niet de mensen om haar heen. Daarvoor moet nog altijd afstand gehouden worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden