'Waarom niet samen optrekken?'


<p>Van links naar rechts Gerrit Kevelam, Mark de Lange, Bert Holleman, Ben van den Brink.</p>

Van links naar rechts Gerrit Kevelam, Mark de Lange, Bert Holleman, Ben van den Brink.

(Foto: Mark de Lange)

'Waarom niet samen optrekken?'

HARDERWIJK - Gemeentebelang Harderwijk-Hierden trekt samen op met de partij WIJ Harderwijk-Hierden naar de komende gemeenteraadsverkiezing in 2022. Gemeentebelang gaat het bestuur en de fractie samenvoegen en wil minimaal 4 zetels behalen.

Mark de Lange, voorzitter WIJ Harderwijk, is verheugd met de samenwerking. “In oktober 2020 ben ik benaderd door Gerrit Kevelam en Bert Holleman van Gemeentebelang. Of ik nog wat ging doen met de gemeenteraadsverkiezingen van 2022? Jazeker, was mijn antwoord. Samen met oprichter Paco van de Velde had ik in mei 2018 afgesproken om eind 2020 de pijlen van WIJ Harderwijk te gaan richten op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dus een gesprek met Gerrit en Bert kon geen kwaad. Net als in 2018 bleken de ideeën van WIJ en Gemeentebelang heel erg overeen te komen. Waarom dan niet samen optrekken in plaats van naast elkaar strijden voor de raadszetels?”

Bert Holleman, fractievoorzitter van Gemeentebelang, is het daar helemaal mee eens. “Wij staan voor een krachtige samenleving en willen een transparant bestuur. Daar hoort voor ons ook bij dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leefomgeving. Dat komt goed samen met de visie van WIJ Harderwijk in 2018. Deze partij had als speerpunt dat inwoners uit de hele samenleving betrokken worden bij belangrijke beslissingen. Helaas hebben ze in 2018 het minimale aantal stemmen voor een zetel niet gehaald. Er deden 11 partijen mee en 9 daarvan zitten er in de raadszaal. Allemaal kleine fracties, slecht voor de besluitvorming in Harderwijk. Met de samenwerking van WIJ en Gemeentebelang denken we in 2022 met minimaal 4 zetels in de raad te kunnen deelnemen en de krachten te bundelen.”

Gerrit Kevelam is sinds eind november 2020 de nieuwe voorzitter van Gemeentebelang Harderwijk-Hierden. Gerrit Kevelam nam in 2019 afscheid van de gemeenteraad. Hij zat als fractievoorzitter, na de raadsverkiezingen in 2018, in z’n eentje voor Gemeentebelang in de raad. Holleman volgde hem op. Kevelam zegt over de toekomst: “Na m’n 30-jarige politieke carrière, waaronder de periode als raadslid, vind ik het een mooie stap om als voorzitter de vereniging te begeleiden naar de volgende raadsperiode. Mijn ervaring komt daar goed bij van pas. Bij Gemeentebelang gaan we dat de komende tijd doen als bestuur, en fractie en leden samen.”

Coronamaatregelen

Holleman: “Vanwege de coronamaatregelen komt Gemeentebelang momenteel niet fysiek samen. Dat is wel eens lastig, maar het is geen belemmering voor de groei van de partij. Gemeentebelang bloeit weer helemaal op en dat is heel fijn in de aanloop naar de verkiezingen in 2022. Maart 2022 is nog zo’n 15 maanden weg, maar we mogen veel nieuwe leden inschrijven.” Kevelam ondersteunt hem in die opmerking: “We hebben nu al een kandidatenlijst die groter is dan ooit tevoren. En we voeren nog steeds gesprekken met geïnteresseerden.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden