Vier scholen krijgen straks een groen schoolplein


<p>Een groen schoolplein. (foto: Foto: St. Springzaad</p>

Een groen schoolplein. (foto: Foto: St. Springzaad

(Foto: St. Springzaad))

Vier scholen krijgen straks een groen schoolplein

HARDERWIJK - De Hortus, Stichting voor natuur- en duurzaamheidseducatie, heeft onlangs een online inspiratiebijeenkomst georganiseerd voor geïnteresseerde scholen die hun schoolplein willen vergroenen.

Samen met twee procesbegeleiders, de gemeente Harderwijk en Jong Leren Eten Gelderland zijn de handen ineen geslagen om de vergroening van schoolpleinen in Harderwijk te stimuleren.

De Gemeente Harderwijk en Jong Leren Eten hebben budget beschikbaar gesteld, zodat De Hortus samen met de twee procesbegeleiders een ondersteuningstraject kan inzetten voor de vier geïnteresseerde scholen in Harderwijk. Dit ondersteuningstraject omvat twintig uur waarin een school meegenomen wordt in het proces rondom deze vergroening.

Scholen willen vaak wel, maar hebben geen idee hoe ze de vergroening moeten aanpakken. En beren op de weg zijn er genoeg. Om tot een kwalitatief goed groen schoolplein te komen, is het belangrijk dat dit voortraject zorgvuldig doorlopen wordt.

Het traject begeleidt de school van een eerste inspiratie en bewustwording, via een visie en plan van aanpak naar een programma van wensen en de keuze voor een ontwerper.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden