Cursus van JobHulpMaatje: ‘Ik kreeg meer zelfvertrouwen en lef’


<p>Vier van de vijf cursisten.</p>

Vier van de vijf cursisten.

(Foto: Max Wolters)

Cursus van JobHulpMaatje: ‘Ik kreeg meer zelfvertrouwen en lef’

ZEEWOLDE - ‘’Je weet wat je kan. Heel mooi. Super.’’ Krijgt Patricia van Johan Munneke te horen. JobHulpMaatje is helpt mensen uit Zeewolde die hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar een (andere) baan.

Max Wolters

 Patricia is deelnemer van de net afgelopen cursus van JobHulpMaatje, Johan is begeleider. Collega begeleider Joost heeft dan net Mariëlle een compliment gegeven. ‘’Jij hebt zoveel te brengen.’’

Verbergen, zoals in het begin, dat doet ze niet meer. De vijf deelnemers aan de cursus hebben in de laatste ‘les’ de opdracht een pitch te verzorgen. Binnen een minuut moeten ze over zichzelf en hun ambities vertellen en zo een sollicitatiecommissie overtuigen. Nadat ze commentaar hebben gehad van de begeleiders en de andere deelnemers, was er een certificaat en een bloemetje.

Heftig

Het verliezen van werk is heftig. Het kan zorgen voor het verlies van status, inkomen, zelfvertrouwen, sociale contacten of zingeving. In zo’n situatie is het van grote meerwaarde zijn om een maatje naast je te hebben staan, die je motiveert, aanmoedigt en ondersteunt.

JobHulpMaatje is sinds 2015 actief voor mensen uit Zeewolde die hulp kunnen gebruiken bij het zoeken naar een (andere) baan. Regelmatig wordt er een nieuwe- kostenloze- ‘cursus’ gestart, waarbij de deelnemers in zeven stappen wordt geleerd in zichzelf en hun capaciteiten te ge geloven. Wie ben ik. Wat belemmert mij. Wat kan ik. Wat wil ik. Wat zoek ik? Hoe presenteer ik mezelf? Dit ben ik! De laatste stap is de pitch. Na deze gratis jobgroup is er de mogelijkheid gekoppeld te worden aan een (eveneens opgeleid) maatje, om samen maximaal een half jaar op te trekken in de zoektocht naar een passende werkplek.

In de afgelopen jaren zijn veel mensen na het volgen van een ‘jobgroup’ aan een baan geholpen. Bijna 50 procent van het aantal deelnemers heeft inmiddels een baan gevonden.

Competenties

Eén van de oud-cursisten is Madalina van Aartrijk. ‘’Ik heb geleerd een mooie CV te maken, een goede sollicitatiebrief te schrijven, hoe ik mijzelf goed kan presenteren en mijn vaardigheden en competenties in de spotlight kan zetten. Ik heb ontdekt wie ik ben, wat ik wil en waar ik goed in ben. Na het afronden van het traject wist ik precies welke stappen ik moest zetten. Ik kreeg meer zelfvertrouwen en lef om te solliciteren naar een baan die ik graag wilde en die goed bij mij past.’’

JobHulpMaatje valt onder de stichting Hart voor Zeewolde, voorheen de Stichting Biezenburcht.

Iedereen die wel wat hulp kan gebruiken in de speurtocht naar werk, kan zich aanmelden door binnen te lopen bij het Vraaghuis aan de Stevinweg 2, daar zit Paul Schuurmans klaar om alle vragen te beantwoorden.

Meer info op: www.Jobhulpmaatje.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden