<p>&lsquo;Haal het doek maar op&rsquo; met tophits als &lsquo;Ritme van de regen&rsquo; van Rob de Nijs, &lsquo;Spiegelbeeld&rsquo; van Willeke Alberti, Sammy van Ramses Shaffy en Brandend zand &ndash; Anneke Gr&ouml;nloh.&nbsp;</p>

‘Haal het doek maar op’ met tophits als ‘Ritme van de regen’ van Rob de Nijs, ‘Spiegelbeeld’ van Willeke Alberti, Sammy van Ramses Shaffy en Brandend zand – Anneke Grönloh. 

(Foto: Roy Beusker)

Tophits en topcast in Theater Harderwijk

HARDERWIJK - ‘Haal het doek maar op’ is een Nederlandse musical over artiesten op de schnabbeltour. Dit seizoen komt ‘Haal het doek maar op’ met een concertante van de musical (een concertvorm van de musical met alle liedjes uit de voorstelling).

 In januari 2020 ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam de nieuwe origineel Nederlandse musical ‘Haal het doek maar op – van Appelscha tot Zierikzee’ in première. Een schets over Nederlandse artiesten op de schnabbeltour in de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het spreekt voor zich dat nu in deze concertante versie de nummers het leeuwendeel vormen.

Tophits en topcast

De avond is een trip down memory lane. Deze puur concertante versie van ‘Haal het doek maar op’ drijft op herkenning. Prachtige Nederlandse tophits komen voorbij, zoals ‘Ritme van de regen’ van Rob de Nijs, ‘Spiegelbeeld’ van Willeke Alberti, ‘Sammy’ van Ramses Shaffy en ‘Brandend zand’ van Anneke Grönloh. Ook passeren liedjes van Boudewijn de Groot, Peter Koelewijn en Ronnie Tober de revue. De cast geeft een frisse draai aan uit deze liedjes uit de oude doos en zijn bekende uit de theaterwereld. De schitterende liedjes worden ten gehore gebracht door een topcast met Tony Neef, Mariska van Kolck, Julia Berendse, David van den Tempel, Jordy van Loon en Willemijn van Holt. Tony Neef werd bekend in 1996 door zijn vertolking van de rol van Chris in de musical ‘Miss Saigon’ en speelde rollen in onder andere ‘Jeans’, ‘Les Miserables’, ‘The Sound of Music’ en schitterde in de rol van Wim Sonneveld in Sonneveld de musical.

Voorstelling

Op donderdag 26 november staat ‘Haal het doek maar op’ in Theater Harderwijk met twee voorstellingen om 19.30 uur en 21.30 uur.

Een kaartje voor ‘Haal het doek maar op’ kost 26 euro per stuk. Vrienden van het Theater ontvangen 2 euro korting per kaartje. Er is geen deurverkoop.

Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar via www.theaterharderwijk.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden