<p>Het ontwerp van het Avonturenhuis is creatief, avontuurlijk en flexibel met ruimte voor spel.</p>

Het ontwerp van het Avonturenhuis is creatief, avontuurlijk en flexibel met ruimte voor spel.

(Foto: )

Avonturenhuis ontvangt Europese subsidie voor bouw

ZEEWOLDE - Voor de bouw van het Avonturenhuis op Scoutinglandgoed Zeewolde is de zogenoemde LEADER-subsidie toegekend, een bedrag van maar liefst 500.000,euro.

Dit bedrag bestaat voor 250.000 euro uit een Europese bijdrage, voor 125.000 euro uit een bijdrage van de provincie Flevoland en ook 125.000 euro van de gemeente Zeewolde. De financiering van de gemeente Zeewolde en de provincie Flevoland was eerder toegezegd, maar wordt hiermee definitief.

Directeur Peter Messerschmidt van Scoutinglandgoed Zeewolde is erg blij met deze toezegging: “Dit bedrag is een substantieel deel van de totale begroting van 2.800.000 euro waardoor de bouw van het volledige Avonturenhuis binnen afzienbare tijd kan worden afgerond. Wij zien deze LEADER-subsidie als belangrijke steun en erkenning.” Het doel van het Avonturenhuis is om de uitvalbasis te zijn om voor álle kinderen en jongeren uitdagende activiteiten in de natuur mogelijk te maken.

Partners zoals de Nationale Postcode Loterij, Jantje Beton, het Gehandicapte Kind, Provincie Flevoland, de gemeente Zeewolde en vele andere vrijgevige fondsen, organisaties en mensen hebben zich al ingezet om de financiering rond te krijgen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden