Foto: Pixabay

Loket voor werkgevers in de maak

Harderwijk - CDA Harderwijk-Hierden heeft, in samenwerking met VVD Harderwijk, het initiatief genomen om, met een door de gemeenteraad onlangs unaniem aangenomen motie, een ‘werk naar werk’-loket in te richten. 

Door de coronacrisis zitten veel bedrijven in zwaar weer. Daardoor moeten zij werknemers ontslaan. Dit geldt onder andere voor de horeca, de toerisme- en cultuursector. Daartegenover zijn andere sectoren, zoals de bouw, de zorg, het onderwijs en de techniek op zoek naar personeel. Er is dus sprake van een verschuiving van de behoefte aan personeel. Veel werknemers zullen daarom werk in andere sectoren moeten vinden. “In de praktijk blijkt het voor werkgevers lastig om werknemers te begeleiden naar werk in andere sectoren. Werkgevers kunnen daarin zeker ondersteuning gebruiken, zodat werknemers niet eerst ontslagen worden, maar al eerder naar ander werk begeleid worden”, aldus CDA-raadslid Peter Sels.

CDA Harderwijk-Hierden heeft, in samenwerking met VVD Harderwijk, het initiatief genomen om, met een door de gemeenteraad onlangs unaniem aangenomen motie, een ‘werk naar werk’-loket in te richten. Binnen dat loket, waarbij de gemeente een regierol oppakt, worden de werkgevers van de verschillende sectoren bij elkaar gebracht om de werk-naar-werk-behoefte voor hun werknemers te ondersteunen. De motie roept het college op om voor 1 februari dit loket te hebben ingericht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden