Foto:
aangeboden door Chordify.net

Muzikanten komen massaal online samen

De afstand die is gecreëerd door de corona crisis is veelal fysiek. In de supermarkt en op stoep lopen we met een boogje om elkaar heen. In ons dagelijks leven ervaren we ook de nadelen van deze fysieke afstand. Muzikanten over de hele wereld hebben het ook moeilijk. Optredens worden gecanceld en een intiem optreden is niet mogelijk. En al helemaal niet met een groot publiek. Toch komen muzikanten samen, maar dan wel online!

Samen staan de muzikanten sterk 

Muzikanten kwamen al vrij snel tijdens het begin van de corona crisis online samen. Online werden optredens gestart en muzikanten zoeken elkaar om te jammen via online kanalen. Met de online mogelijkheden staan de muzikanten sterk. Op dit moment kunnen veel muzikanten weer aan de slag met coronaproof evenementen. Maar nu het aantal besmettingen toenemen, slaat de angst ook weer toe. Het motto blijft; blijf zoveel mogelijk thuis. Maar wel mogelijkheden biedt het internet voor muzikanten om toch positief te blijven? 

Stay at Home and Jam met Chordify 

Om de positiviteit onder muzikanten hoog te houden vanaf het begin van de corona crisis zijn verschillende bedrijven gestart met onzettend leuke initiatieven. Eén hiervan is van Choridfy. Dit bedrijf is een groot platform voor amateur en professionele muzikanten. Dankzij een slim algoritme bieden zij al jaren bladmuziek aan voor gitaar, piano en ukulele. Door middel van een algoritme wordt muziek omgezet naar bladmuziek, zodat je letterlijk elk nummer wat je kunt bedenken, kunt meespelen. 

Ook Chordify is gestart met een initiatief om positiviteit in deze tijd te verspreiden. Met het kanaal Stay at Home and Jam bieden zij opbeurende muziek in tijden van crisis. Hiermee willen zij een hart onder de riem steken met goede muziek. 

Het kanaal Stay at Home and Jam bestaat uit allerlei nummers, die allen de positiviteit moet vergroten. Daarbij kun je denken aan klassiekers, maar ook de echte tranentrekkers zoals My Heart will go on van Celine Dion. Het remedie tegen eenzaamheid voor de muzikant. 

Livestreams voor de fans 

Ben je zelf geen muzikant? Dan kun je aansluiten bij de vele livestreams, maar ook initiatieven van bijvoorbeeld het concertgebouw in Amsterdam zijn voor de luisteraars fijne voorbeelden. Gedurende de crisis hebben zij veel oude concerten gestreamd en geplaatst op online kanalen. 

Zo blijven muzikanten en de luisteraars positief en blijven genieten van de magie van muziek. De crisis leverde daarmee dus niet alleen negativiteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden