<p>Wilma en Andr&eacute; Veen, eignaars van B&B SonneVallei.</p>

Wilma en André Veen, eignaars van B&B SonneVallei.

(Foto: Frieda Fennell)

SonneVallei genomineerd als beste Bed & Breakfast

“Een hectisch leven, stress, moeilijk tot rust kunnen komen; ik denk dat iedereen dat wel eens ervaart in het leven. Soms denk je misschien ‘wie zorgt er voor mij?’. Bij SonneVallei valt alles even van je af en kun je je laten verwennen. Als een ander geniet, word ik daar heel blij van”.

Frieda Fennell

HARDERWIJK - Wilma en André Veen runnen sinds maart 2019 Bed & Breakfast SonneVallei in de Leuvenemse bossen in Harderwijk. Als ze iets aanpakken, dan doet ze het graag goed. De luxe en romantische B&B voldoet aan de hoogste standaard en gasten geven SonneVallei een 9,9 op Bedandbreakfast.nl. Dat dit niet onopgemerkt bleef, bleek toen het echtpaar op 7 oktober een brief ontving van Stichting Bed & Breakfast Nederland met de boodschap: Gefeliciteerd, je bent genomineerd voor de beste B&B van Nederland 2020.

Ieder mens is kostbaar

Wilma: “Ik heb het altijd fijn gevonden om mensen te verwennen. Bij alles denk ik: hoe zou ik het zelf willen? En zo bied ik het ook onze gasten aan. Want ieder mens is kostbaar en waardevol. De bedden zijn hemels, er staat een échte goede wijn tegen een gewone prijs en de ramen zijn zo gesitueerd dat je volledige privacy hebt. Waarin we ons denk ik onderscheiden naast het hoge luxe-niveau is de bostuin, onze vallei. We hebben de natuurlijke niveauverschillen behouden en overal gezellige hoekjes en terrassen gemaakt met namen als ‘Stille eenzaamheid’ en ‘Hemelse hoogte’. Als ik iemand met een wijntje door de tuin zie lopen of in het gras zie chillen, word ik daar erg gelukkig van.”

Verrassend

De gastvrije en fleurige Wilma is in het dagelijks leven kunstenares. Haar creativiteit is overal terug te zien: een schilderij aan de wand of een tekst op een kaartje op tafel. Tijdens een verblijf zal ze je naar eigen zeggen gegarandeerd op geheel eigen wijze verrassen. Maar daarover verklapt ze liever niet te veel.

Wilma: “Je kunt je tijd maar één keer besteden en als je hier weggaat hoop ik dat je tot rust bent gekomen en geïnspireerd bent. Dat is onze missie, gasten geluk schenken en onze plek met hen delen. Zodat je een verblijf bij ons nooit meer vergeet. We bestaan pas anderhalf jaar en hebben nu al gasten die voor de tweede keer komen. We hebben ook gasten gehad uit Ermelo die op de fiets komen om te ontsnappen aan de hectiek van alledag.”

Table d’hôte

Op de website van SonneVallei staan fiets- en wandelroutes in de omgeving en André regelt met plezier een etentje voor je bij restaurant Basiliek of Caert. Maar als je een weekend de kamer niet wilt verlaten, dan is dat ook helemaal prima. Nu de horeca dicht is, bieden Wilma en André een ‘table d’hôte’ aan, een twee- of driegangenmenu op de kamer.

Op 27 oktober wordt de uitslag van de wedstrijd bekendgemaakt. Wilma besluit: “De concurrentie is echt supergoed dus het is reuzespannend. Nu we zo dichtbij zijn, wil ik de titel van Beste B&B toch wel graag winnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden