<p>Studenten StartCollege bieden helpende hand. (foto: StartCollege)</p>

Studenten StartCollege bieden helpende hand. (foto: StartCollege)

(Foto: StartCollege)

Studenten StartCollege Entree bieden helpende hand

HARDERWIJK - De studenten van de Entreeopleiding van StartCollege, onderdeel van Landstede Groep, hebben elkaar een helpende hand geboden.

Maar het was niet zomaar een helpende hand. ‘Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een echte hand toe te reiken. Op school zijn de studenten bezig met het thema ‘omgaan met allerlei mensen’. In dit kader hebben zij op dinsdag 13 oktober een symbolische helpende hand gemaakt: een mechanische die minimaal een kopje koffie en een chocolaatje kan vasthouden’, vertellen docenten van StartCollege Priya Ramdas, Nienke Wetzels en Hester Poel.

Groepsgevoel

De studenten zijn de hele dag druk bezig geweest om de handen te maken. Niet alleen met het eindresultaat, maar ook tijdens het werken hebben zij elkaar een helpende hand geboden. ‘’We vinden het belangrijk dat de studenten, met inachtneming van de coronamaatregelen, praktisch en samen bezig zijn. Door elkaar tijdens deze opdracht te helpen, hebben zij elkaar beter leren kennen en is er intensief gewerkt aan het groepsgevoel.’’

Voor iedereen

De entreeopleiding is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Studenten hebben geen vooropleiding nodig. Ook is het mogelijk om deze opleiding bij StartCollege te volgen na doorverwijzing van de gemeente, UWV of in combinatie met een inburgeringstraject.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden