Samen koffie drinken in je eigen voortuin.
Samen koffie drinken in je eigen voortuin. (Foto: Zorgdat)

Week tegen Eenzaamheid gestart: Ontmoetchallenge op Afstand

HARDERWIJK - Van 1 tot en met 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Het Coronavirus zorgt verdrietig genoeg voor meer eenzaamheid onder alle generaties.  

Zorgdat: ‘’Laten we met z’n allen kijken naar wat wél kan. Ook nu we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar, is er nog steeds veel mogelijk. Daarom dagen we je uit voor de Ontmoetchallenge op Afstand.’’ 

Hieronder zijn een paar ideeën van Zorgdat:

- Speel samen digitaal bingo, een potje dammen of schaken. Wil je graag leren hoe je samen digitaal een spelletje speelt? We hebben een stap-voor-stap handleiding gemaakt. Je kunt de handleiding opvragen via 0341-434656. De handleiding is ook te vinden op www.zorgdat.nl

- Drink koffie met je buren, allebei in je eigen voortuin.

- Loop een rondje door de buurt en zwaai naar iedereen die je tegen komt.

- Bak koekjes en breng ze rond bij mensen in de buurt.

- Schrijf een ‘Ik denk aan je’ kaart naar een vriend of vriendin.

- Laat je kind/ kinderen een tekening of ander knutselwerk maken en bezorg dit op afstand.

Haal gratis ‘Ik denk aan jou’ kaarten op bij de wijkontmoetingscentra, de bibliotheek, boekhandel Sjemen, de Roef of de Kiekmure. Deze kaarten worden ook verspreidt op verschillende basisscholen in Harderwijk.

Doe je mee met de Ontmoetchallenge op Afstand? Tag Zorgdat (@Zorgdat) in jouw foto van je ontmoeting op afstand op Facebook of Instagram en maak kans op 1 van de tien goedgevulde koffietassen. De winnaars krijgen persoonlijk bericht op 15 oktober.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden