!
Een welverdiend applaus na een geweldige productie
Een welverdiend applaus na een geweldige productie ADE

Einduitvoering leerlingen Keuzevak Podium van het Morgen College in Estrado

11 maart 2024 om 13:33 Lokaal Deel je nieuws

Het was een geweldige dag voor de leerlingen van de klassen 4TL van het Morgen College die deelnemen aan Keuzevak Podium. Dans, productie, licht en geluid kwamen in Estrado bij elkaar voor een grandioze eindshow die in alle facetten is ontwikkeld door de leerlingen zelf.

Keuzevak Podium

Dit is een initiatief van Popschool Harderwijk dat in samenwerking met het Morgen College en met ondersteuning van het platform Sterk Techniekonderwijs is ontwikkeld. De leerlingen zijn dit schooljaar aan de slag gegaan met een creatief of technisch keuzevak dat zij buitenschools volgen. Vanuit hun eigen interesse kiezen ze voor podium- en lichttechniek bij Stad als Podium (Estrado Harderwijk, Theater Harderwijk, Kunstcentrum Catharinakapel), studiotechniek, productie rap, singer-songwriter of EDM bij de Popschool, of dans bij Anouk Dance Experience.

Praktijkgericht boeien voor techniek 

“Het keuzevak is een uitgelezen mogelijkheid om de praktijk zo dicht mogelijk te benaderen en de leerlingen via een echte leeromgeving en de juiste begeleiding en docenten uit de praktijk, een andere ingang naar techniek en aansluiting naar het MBO te kunnen bieden.” aldus de begeleidende docenten van het Morgen College.

Techniek in dienst van creativiteit

Een productie is niet alleen maar creativiteit. Er zit een heel technisch team achter, dat ervoor zorgt dat de muziek of de dans optimaal tot z’n recht komt. Goed geluid en goed licht zijn enorm belangrijk, zelfs essentieel. En door de professionele technische middelen en de begeleiding door professionals uit het werkveld die de leerlingen nu tot hun beschikking hebben, kunnen de creatieve ideeën die in de show zitten precies zo uitgevoerd worden zoals ze dat in gedachten hebben. Daarnaast sluit het naadloos aan op diverse MBO opleidingen waarin ze geïnteresseerd zijn.

Positieve reacties

De reacties van de leerlingen zijn erg positief. Ze vinden het vak erg leuk en zijn vooral blij dat ze met professionele apparatuur aan de slag mogen, dat ze zelf veel kunnen kiezen, zoals de computerprogramma’s waarmee gewerkt wordt en de muziekstijl die ze helemaal zelf mogen bepalen. Bij de dansers de vrije keuze die ze hebben voor stijl, de choreografie, kleding en de verlichting. “Het is echt mooi om je creativiteit in de praktijk kwijt te kunnen. En dat alle techniek er is om het mogelijk te maken.” aldus een van de enthousiaste leerlingen. 

Kortom; een geslaagd initiatief dat de komende jaren zeker een vervolg gaat krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie