<p>Andre van Vliet is donderdag 8 oktober te gast in de Grote Kerk van Harderwijk.</p>

Andre van Vliet is donderdag 8 oktober te gast in de Grote Kerk van Harderwijk.

(Foto: Andre van Vliet)

Najaarsorgelserie vervolgd met André van Vliet

HARDERWIJK - André van Vliet zal het najaarsconcert op donderdag 8 oktober om 20.00 uur openen met Koraalbewerking Psalm 100 van Herman van Vliet met een koraal van Jezus leven van mijn leven van een onbekende componist uit de 18e eeuw.

 Aansluitend volgen werken van Samuel de Lange, Joseph Ascher, Jan Zwart, variaties over een thema van Henry Purcell van Jacques Bonset, gevolgd door een klankpallet van Willem Vogel en afgesloten met een prachtige bewerking van Klaas Jan Mulder welke veelvuldig in Harderwijk heeft gespeeld. Volledig programma kunt u vinden op harderwijk-orgel.nl/orgelconcerten.

Als dirigent is André van Vliet verbonden aan de koren Herv. Gem. Zangver. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen en Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn en Mannen ensemble Cantare uit Woudenberg.

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten. Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de Grote kerk gaan om 19.30 uur open. Er is de mogelijkheid om vrij te parkeren op het kerkplein voor de kerk. Opgave is verplicht via najaarsorgelserieharderwijk@gmail.com, aan de kerk is opgave ook nog mogelijk bij voldoende plaatsen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden