Foto: Barbara Mulderink

Start Kinderboekenweek bij FlevoMeer Bibliotheek

ZEEWOLDE - FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde geeft woensdagmiddag 30 september vanaf 14.00 uur een feestje tijdens de start van de landelijke Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is geschiedenis en de middag is gevuld met activiteiten die hierbij aansluiten. Reis je ook mee door de tijd?

Tijdens de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Kinderen kunnen spannende verhalen lezen over ridders, zich verplaatsen in oorlogstijd of van alles te weten komen over de Oudheid. Er is geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken werelden uit het verleden door het lezen van boeken!

Startmiddag Kom ook, reis gezellig mee, er is van alles te beleven! Haal het boekje ‘Tijdreizen’, een soort ‘vakantie-doe-boek’ met opdrachten, puzzels en spellen. Ook hebben we een stickerspeurtocht bij het boek ‘Hadden de Grieken al raketten’ van Govert Schilling op het programma staan. Verder hebben we een Tijdreis je wijs-spel en zal Opa Gijs voorlezen. Na afloop is er iets lekkers voor alle kinderen.


Op woensdag 30 september vanaf 14.00 uur starten de feestelijkheden. In verband met Corona hebben we in Zeewolde twee ‘feestmomenten’ waarvoor je je kunt aanmelden: de eerste groep is van 14.00 tot 14.45 en de tweede van 15.00 tot 15.45 uur. Let op: alleen kinderen zijn hiervoor welkom, ouders helaas niet. We hebben 2x25 plekken en vol is vol! Reserveer je gratis kaartje op www.flevomeerbibliotheek.nl of bij de servicebalie van de bieb.

Meer in de bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek biedt onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt ieder jaar georganiseerd door stichting CPNB om het lezen bij kinderen te bevorderen. Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd en krijgen lezers bij aanschaf van een kinderboek in de boekhandel het gratis geschenk. Dit jaar is het thema geschiedenis onder de titel En toen? Het geschenk is geschreven door Arend van Dam en Mylo Freeman schrijft en illustreert het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2020 is van 30 september t/m 11 oktober.

Meer weten? Ga naar www.flevomeerbibliotheek.nl/kinderboekenweek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden