Foto: Marketing Dolfinarium

Ook Dolfinarium in actie op World Cleanup Day

HARDREWIJK - Zaterdag 19 september 2020 stond het Dolfinarium weer in het teken van World Cleanup Day. De dag startte met een groep van 50 enthousiaste scouts en Dolfinarium medewerkers, die het zwerfafval op de Boulevard, het strandeiland en in de binnenstad van Harderwijk hebben opgeruimd.

Wouter Jan Strietman van het Arctic Marine Litter Project van Wageningen University & Research leerde de groep hoe zij konden achterhalen waar dit afval vandaan komt en waarom het op straat beland was en gaf een presentatie over het Arctic Marine Litter Project in de koepel van het Dolfinarium.

Via zeestromingen drijven plastics naar het Noordpoolgebied en leveren daar problemen op voor walrussen, walvissen en andere dieren. Als plastic afval uit de zee kan worden gehouden - en dat is de opzet van het Arctic Litter Project-, dan zullen veel zeedieren in het Noordpoolgebied waaronder de diersoorten die in het Dolfinarium verblijven, daar wel bij varen.

World Cleanup Day

Het Dolfinarium is één van de sponsoren van het Arctic Marine Litter Project. World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, waarin allerlei vrijwilligers uit ruim 180 landen de planeet schoonmaakbeurt geven.

Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil en het verkrijgen van meer inzicht bij het vinden van structurele oplossingen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden