Breinpunt Zeewolde: Dè plek voor het brein

ZEEWOLDE - Zeewolde krijgt een eigen Breinpunt. De opening is op vrijdag 25 september om 14.00 uur in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Dit is aansluitend op de jaarlijkse wandeltocht in het kader van Wereld Alzheimer Dag. Wethouders Winnie Prins en Egge Jan de Jonge zullen de opening officieel verrichten.

Vrijwel iedereen krijgt ooit, zelf of in zijn omgeving, te maken met een hersenaandoening. De hersenen zijn enorm complex en belangrijk. Als er iets misgaat in je hoofd kan dat grote gevolgen hebben. Breinpunt Zeewolde is dè plek waar je alle informatie kunt vinden over allerlei verschillende soorten aandoeningen van het brein. Denk bijvoorbeeld aan dementie, depressie, afasie, niet-aangeboren hersenletsel of een beroerte.

Het Breinpunt is gevestigd in FlevoMeer Bibliotheek Zeewolde. Het doel van het initiatief is om de sociale omgeving en cliënten te voorzien van goede informatie over het ziektebeeld van hersenaandoeningen en de mogelijkheden het samen zo lang mogelijk veilig vol te houden.

Openingstijden

Het Breinpunt zal regelmatig lezingen en informatiebijeenkomsten organiseren en iedere eerste donderdag van de maand is er een inloopspreekuur met een zorgprofessional. Eén keer per week is er een spreekuur, bemand door vrijwilligers. De Dementheek van het Alzheimer Café is ook in de bieb ondergebracht. Het Breinpunt is geopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden