Foto:

Picknickbanken van afval bij Center Parcs De Eeemhof

ZEEWOLDE - Vele enthousiaste medewerkers en gasten van Center Parcs De Eemhof steken donderdag in het kader van World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar, samen met Orry & Friends de handen uit de mouwen door in de omgeving van het park zwerfvuil in te zamelen en op te ruimen. 

Het door gasten en medewerkers verzamelde afval wordt gerecycled tot picknickbanken. Deze worden in alle Nederlandse en Belgische parken van Center Parcs geplaatst als rustplaats voor passerende fietsers en wandelaars.

Elk park van Center Parcs geeft op haar eigen manier invulling aan World Cleanup Day. Zo staan allerlei leuke activiteiten op het programma: van een World Cleanup Walk tot een Zero Waste Picknick. Met haar deelname wil Center Parcs haar steentje bijdragen aan een schone natuur en een prettige en gezonde leefomgeving. “Duurzaamheid zit in het DNA van Center Parcs en speelt een belangrijke rol in alles wat we doen. Het is onze missie om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen”, vertelt Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland. 

“Helaas neemt het zwerfafval nog steeds toe in de wereld. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om duurzaam te leven, de planeet op te ruimen en beter nog: afval en zwerfvuil te voorkomen. We willen óók graag iets teruggeven. Zo wordt het ingezamelde afval gerecycled tot picknickbanken die aan de rand van onze parken geplaatst worden, zodat er een rustplaats ontstaat aan de rand van de natuur.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden