<p>De Klompenpaden zijn populair en er komen er steeds meer. (foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland)</p>

De Klompenpaden zijn populair en er komen er steeds meer. (foto: Stichting Landschapsbeheer Gelderland)

(Foto: )

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe Klompenpaden

HARDERWIJK/HIERDEN - De Klompenpaden zijn populair en er komen er steeds meer. Ook bij Hierden en Harderwijk gaat Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) samen met inwoners twee Klompenpaden ontwikkelen. Daar zijn genoeg interessante plekken waarlangs deze route kan leiden zoals het Beekhuizerzand en de Hierdense Beek.

 Inwoners kunnen op allerlei manieren hun steentje bijdragen. Bijvoorbeeld ideeën voor de route, verhalen en beeldmateriaal aandragen, grondeigenaren benaderen, routes uitzetten en markeringen plaatsen. Of met andere creatieve ideeën komen. Denk en help jij mee?

Aanmelden

Aanmelden voor het meedenken, kan tot maandag 5 oktober bij projectleider Martijn Grievink van SLG via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl. Er volgt daarna een bijeenkomst, conform RIVM-richtlijnen, met belangstellenden voor een eerste route-idee.

Klompenpaden zijn bewegwijzerde wandelroutes door agrarisch gebied. Liefst over onverharde paden dwars door het land van de boer, langs boerenerven en over landgoederen. In Gelderland zijn nu 95 Klompenpaden en het netwerk breidt zich uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden