Foto: Laura Üzüm-van Gerner

Huurders UWOON krijgen antwoord via VraagApp

HARDERWIJK - VraagApp is een online platform waar mensen snel antwoord krijgen van vrijwilligers op hun alledaagse vragen. Doel van de pilot is om te onderzoeken in hoeverre VraagApp huurders kan ondersteunen bij het zelfstandig(er) wonen. UWOON is de eerste woningcorporatie in Nederland die de app inzet voor huurders.

 UWOON vindt het belangrijk dat huurders plezierig wonen in een buurt waar zij zich veilig en thuis voelen. Zelfstandig wonen speelt hierbij een belangrijke rol. Karin Joling, medewerker leefbaarheid, Wonen en Zorg; “Er zijn huurders die zelfstandig wonen ingewikkeld vinden. Ze hebben regelmatig vragen over alledaagse zaken en vaak niet iemand die hen daar direct bij kan helpen. VraagApp biedt een laagdrempelige manier van vragen stellen. Het zorgt dat vragenstellers altijd en overal snel antwoord hebben op hun vragen.”

UWOON hoopt, met het aanbieden van VraagApp, ook een preventief instrument te hebben wat kan helpen bij het verminderen of voorkomen van bijvoorbeeld schuldproblematiek, betaalachterstanden en overlast. Frank Schalken, directeur van VraagApp: “Voor onze 600 vrijwilligers is het waardevol dat ze nu ook mensen uit Elburg, Ermelo, Harderwijk en Oldebroek kunnen ondersteunen om zelfstandiger te leven.’’

Huurders kunnen bij interesse VraagApp aanvragen via vraagapp@uwoon.nl of bellen naar tel. 0341 41 68 94.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden