Doubland van links naar rechts: Jorden Dekkers (bas en zang), Pascal Mosterd (gitaar), Roy van Maren (toetsen en zang), Rick Jongenotter (drums), Tejo van der Eijk (gitaar)
Doubland van links naar rechts: Jorden Dekkers (bas en zang), Pascal Mosterd (gitaar), Roy van Maren (toetsen en zang), Rick Jongenotter (drums), Tejo van der Eijk (gitaar) (Foto: Sandra Dekkers)

Doubland goes Sonnevanck

HARDERWIJK - Zaterdag 12 september werd de pittoreske buitenwijk Sonnevanck voorzien van een gratis concert van de Harderwijkse band Doubland. Na een rustige zomer met weinig concerten, vanwege de coronacrisis, hadden de mannen van Doubland het idee om zelf een concert op te zetten, maar dan wel op een geheel eigen manier.

Volledig ‘coronaproof’, hebben de bandleden met hulp van vrienden en familie verschillende kleine podia gebouwd, zodat ieder lid van de band op zijn eigen eiland kon spelen. Maar stil gestaan werd er zeker niet. Rennend, vliegend en springend bewoog de band zich door de set heen van podium naar podium en zo ontstond er een hele energieke sfeer op een plek waar het normaal zo rustig is.

Doubland speelt met name eigen werk onder te verdelen in verschillende genres. Geïnspireerd door de rock, funk en blues probeert Doubland je mee te nemen naar plek waar frisse herkenbare tunes, verrassende (jazzy) akkoorden en soulvolle zanglijnen aan de orde van de dag zijn. Soul is wat de muziek verbindt, maar dan wel op een nieuwe eigenzinnige manier.

Ook zijn er een aantal nummers gecoverd uit de 50’s en 60’s. Deze nummers zitten nog in het repertoire dankzij een eerder initiatief van de band om tijdens de lock-down van de verzorgingstehuizen rond te gaan om de mensen een herinnering van vroeger te brengen. Het ‘Jukebox’, concept.

Na anderhalf uur muziek, zat het erop. Het eerste, maar zeker niet het laatste concert van Doubland, hier op Sonnevanck.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden