<p>In afwachting van de start voor het examen.</p>

In afwachting van de start voor het examen.

(Foto: )

Geen fietsenkeuring en praktijkexamens op de basisscholen in Harderwijk door beperkende maatregeln ivm Corona

HARDERWIJK - De fietsenkeuring in combinatie met het uitgestelde praktijkexamen door een team deskundige vrijwilligers van VVN afdeling Harderwijk/Hierden die gepland stond eind september / begin oktober gaat niet door.

Het bestuur van de VVN Afdeling Harderwijk/Hierden vindt het niet verantwoord haar vrijwilligers, mensen die overwegend in de risicogroep vallen, in te zetten voor deze activiteit.

De beperkende maatregelen op en rond de scholen maken het organiseren van de keuring en het praktijkexamen erg lastig en de kans dat deze vrijwilligers het virus op kunnen lopen is niet ondenkbeeldig.

Fietsers, jongeren, ouderen en nieuwe Nederlanders zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Vooral in het donker en tijdens mist en neerslag vallen slecht verlichte fietsen nauwelijks op.

De leerlingen van groep 8 kunnen, als de beprekende maatregelen het mogelijk maken, in het voorjaar van 2021 alsnog het praktijkexamen van VVN afleggen samen met groep 7. Het theorie examen heeft groep 8, onder leiding van hun leerkracht afgelegd in groep 7 dit jaar in mei.

In voorgaande jaren werd 70 procent van de fietsen goedgekeurd. Het meest voorkomende euvel is defecte verlichting. Omdat ouders en leerlingen hier soms te gemakkelijk aan voorbij gaan is er de mogelijkheid om op vrijdag 25 september vanaf half twee bij één van de zeven fietsenmakers in Harderwijk gratis de defecte verlichting te laten herstellen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden