Ontmoetingsgroep voor lesbische vrouwen

HARDERWIJK - Chatsites en datingsapps zijn populair. Daarnaast floreren in Nederland ook nog 100 Kringen. Hier ontmoeten lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders elkaar persoonlijk. In Harderwijk en omgeving wordt nu een vrouwengroep opgericht voor lesbische vrouwen van tussen de 40 en 60 jaar.

De Kringen bestaan al sinds 1963. Ze hebben zich ontwikkeld tot sociale groepen die ervaringen uitwisselen en naar elkaars verhalen luisteren. Deelnemers treffen elkaar een keer per maand, bij iemand thuis.

Het elkaar ontmoeten is bewust niet in cafés, maar thuis. Dat maakt het ongedwongen en minder vluchtig. Initiatiefneemster Aldine van de groep: “Mensen zeggen soms: ‘Waarom bestaat dit, je hebt toch internet?’ Dat klopt, maar op deze manier is het persoonlijker. Het lijkt mij fijn om elkaar op een goede manier te leren kennen, in deze nieuw op te richten groep, waarin vertrouwen en veiligheid voorop staan.”

“Een Kring is geen hulpgroep, daar bestaan andere instanties voor. Bij ons staat elkaar ontmoeten centraal. Vaak melden mensen zich om hun vriendenkring uit te breiden.”

Belangstelling? In een persoonlijk gesprek wordt gekeken of deze nieuwe vrouwenkring bij je past. Algemene info: www.dekringen.nl of bel of sms het landelijke infopunt tel. 06-83229797. Je kunt de vrouwenkring Harderwijk en omgeving benaderen via: vrouwenkring.harderwijk@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden