!
Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 10 december een wandeltocht .
Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 10 december een wandeltocht . Pixabay

Wandeltocht door Beekhuizerzand en Leuvenumse Bossen met soep en koffie

6 december 2022 om 11:05 Activiteiten

HARDERWIJK Wandelvereniging WS78 verzorgt op zaterdag 10 december een wandeltocht van 20 en 40 kilometer vanuit Harderwijk. 

De wandelaars voor de 40 kilometer starten om tussen 08.30 en 09.00 uur vanuit Sportcafé De Sypel, Parkweg 4. De 20 kilometer lopers kunnen tussen 9.00 en 10.00 uur starten. De route is volledig gemarkeerd en de wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee. Ook zijn er onderweg verzorgingsposten, waar wandelaars soep, koffie en fruit krijgen aangeboden. Halverwege is er een horecarust, waar consumpties voor eigen rekening zijn. 

INSCHRIJVEN

Deelnemers kunnen zich vanaf 07.30 uur (40 kilometer) of 09.00 uur (20 kilometer) inschrijven voor 5,50 euro, inclusief een soep-, koffie- en fruitbon. Leden van WS78 en KWBN krijgen korting. Na 16.00 uur wordt het gebruik van een reflectievest en zak- of hoofdlamp aanbevolen.

ROUTE

De speciaal voor deze dag uitgezette route gaat vanuit Harderwijk onder het spoor door naar het bos. ,,Eerst lopen we over het Beekhuizerzand, dat ook een oefenterrein voor militairen is. Daarna komen de wandelaars door de prachtige Leuvenumse Bossen.’’ Bij de soep- en koffiepost gaan de 20- en 40-km lopers uit elkaar. De langste afstand gaat opnieuw door de Leuvenumse Bossen en komen dan uit op het Cyriase Veld en de Ermelose Heide om op camping De Paalberg te genieten van de caférust. Hierna gaat de route verder over de Ermelose heide en opnieuw een militair oefenterrein, Sparrendaal. Terug bij de koffiepost gaan beide afstanden samen verder opnieuw over prachtige bospaden naar de fruitpost op ‘s Heeren Loo. Via het Cresentpark komen de wandelaars weer terug bij De Sypel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie