!
Fotobijschrift: Rob van Luijk van de Botterstichting en Jannet Doornhof van stichting Het Rondeel verlenen hun medewerking aan de Harderwijker Geschiedenisquiz.
Fotobijschrift: Rob van Luijk van de Botterstichting en Jannet Doornhof van stichting Het Rondeel verlenen hun medewerking aan de Harderwijker Geschiedenisquiz. Jan Ruijne

Doorstart voor Harderwijker Geschiedenisquiz

19 september 2021 om 13:49 Activiteiten Deel je nieuws

HARDERWIJK Liefhebbers van Harderwijks historie kunnen binnenkort hun kennis tonen tijdens de derde editie van de Harderwijkse Geschiedenisquiz. Die wordt gehouden op woensdag 10 november. Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Historische vereniging Herderewich organiseert deze quizeditie in samenwerking met Stichting Het Rondeel,  de Botterstichting en het Bakkerijmuseum. De quiz wordt gehouden op twee locaties: de Molenzaal van het Bakkerijmuseum en de Vischafslag van het Bottermuseum. De twee locaties staan naast elkaar. Halverwege de avond wisselen de deelnemers van plek. Het is ook het moment om even te pauzeren en een kop koffie te drinken.

De Harderwijker Geschiedenisquiz wordt gepresenteerd door Martijn Pijnenburg, oud-bestuurslid van Herderewich en Jannet Doornhof, stadsgids voor het Rondeel.

Het is de derde keer dat de quiz wordt gehouden. De eerste keer gebeurde dat in Veluvia, tegenwoordig Chez Brochard. Het was een groot succes, maar de ruimte was te klein. Daarom werd de tweede editie in zowel Veluvia als de Vischafslag gehouden. Ook dat werd een leuke avond en dit keer was er voor iedereen voldoende ruimte. De derde editie wordt deels in het Bakkerijmuseum gehouden, een plek waar veel Harderwijkers nog niet eerder zijn geweest.

Harderwijk heeft een rijke historie. Hanzestad, garnizoensstad, universiteitsstad. Maar het is ook de stad van het Dolfinarium en het Waterfront. Pijnenburg: “Wij willen de interesse voor geschiedenis vergroten. Dat willen we niet doen door eindeloos naar jaartallen te vragen, nee, we vertonen ook filmpjes en voorwerpen waar we vragen over stellen. We willen mensen prikkelen.”

De quiz van dit jaar sluit aan bij het thema de Maand van de Geschiedenis: ‘Aan het werk’. Kortom, het accent van de vragen komt te liggen op Harderwijk en werk. Het begrip ‘werk’ is natuurlijk heel breed. De pepernotenfabriek staat voor werk, maar ook het trainen van dolfijnen is uiteindelijk gewoon werk.

Teams kunnen zich vanaf nu inschrijven. Verzin een leuke teamnaam! Een team bestaat uit drie tot vijf leden. Elk teamlid betaalt vijf euro. Daar zitten twee drankjes bij inbegrepen. Inschrijven kan per mail: stuur een mail naar janruijne@hotmail.nl onder vermelding van ‘geschiedenisquiz’. Vermeld ook een telefoonnummer. De quiz begint om 20.00 uur. Adres: Havendijk 13 (Vischafslag).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie