!
Voorzitter Martin Geusebroek en coördinator Geraldine Hofsink trots op het vernieuwde complex.
Voorzitter Martin Geusebroek en coördinator Geraldine Hofsink trots op het vernieuwde complex. Benjamin Terpstra

MFC De Bogen bruist weer

15 september 2021 om 09:33 Achtergrond

HARDERWIJK Stichting Multifunctioneel Centrum de Bogen (MFC) heeft in de lockdown niet stilgezeten. Met een verfbeurt, een nieuwe multifunctionele bovenruimte en een strak vormgegeven aula is hun MFC er weer klaar voor. De Bogen bruist weer. 

Benjamin Terpstra

Twee lastige jaren heeft de Bogen achter de rug. Voorzitter Martin Geusebroek en coördinator Geraldine Hofsink kunnen daarom niet wachten om de vernieuwde ruimtes te tonen. Hofsink opent de deur naar de aula: ,,Dit is best wel onze trots.´´ Een klein gaatje in het dak had hier echter voor enorme waterschade gezorgd. Alles is inmiddels gelukkig hersteld. Met als resultaat een nieuw plafond, duurzame led-verlichting en een strakke pvc-vloer. De grootste zaal van De Bogen is klaar om weer verhuurd te worden voor grote groepen mensen. 

Een andere grote trots is de bovenzaal Crescent. De yogamatjes liggen al klaar voor vanavond. ,,De tussenmuur is hier verwijderd, waardoor één grote ruimte is ontstaan.´´ Hofsink vervolgt: ,,Na de lockdown is er veel vraag naar ruimtes die geschikt zijn voor bewegen, dit is een mooie ruimte voor meerdere doeleinden. Wat zou je hier eigenlijk niet kunnen doen?´´ 

MFC De Bogen is geen buurthuis. ,,Wij faciliteren, stimuleren en initiëren´´, verklaart Geusebroek. De Bogen staat open voor tal van nieuwe initiatieven, maar ook voor het huren van een zaaltje voor een verjaardag. ,,Op één avond waren alle zalen verhuurd´´, vertelt coördinator Geraldine Hofsink vol trots. Maar er is nog altijd genoeg plek voor nieuwe initiatieven, vooral overdag is er nog veel ruimte vrij.

Stichting de Bogen bestaat nu tien jaar, het gebouw al wat langer, namelijk zeventien jaar. ,,Eigenlijk een onmogelijk gebouw´´, bekent de voorzitter. Met een school, sportzaal, kinderopvang en wijkinloopcentrum was het MFC lastig vindbaar. Ook waren er wel vijf verschillende ingangen. Tijd voor verbeteringen. Er is nu een duidelijke scheiding tussen alle verschillende gebruikers van het complex in Drielanden. Bezoekers hoeven nu niet meer het schoolplein over tussen alle schoolkinderen om naar één van de verschillende zalen te gaan. Ook voor de veiligheid van de kinderen is dit beter. De ingang aan de achterkant van het complex is nu duidelijk zichtbaar.

Naast de lekkage is ook de coronacrisis gelukkig achter de rug. Mensen hebben de sociale contacten zo gemist. ,,Maar de reacties zijn divers, de angst voor corona is nog aanwezig. Toch willen mensen weer heel graag een activiteit bezoeken.´´ Belangrijk is dat iedereen hierin zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Het MFC doet dat door desinfectiemiddel te plaatsen bij de ingang en vaker de toiletten schoon te maken.

Woensdag 22 september viert de stichting het tienjarige jubileum met een open dag. Een mooie gelegenheid om het resultaat van de verbouwing te bekijken en kennis te maken met verschillende initiatieven vanuit de wijk. ,,Een frisse doorstart´´, aldus vrijwilliger Geusebroek. Coördinator Hofsink: ,,De Bogen kan weer bruisen.´´

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie