Richard van der Poll wil in gesprek over hoe de opwarming van de aarde tegen te gaan.
Richard van der Poll wil in gesprek over hoe de opwarming van de aarde tegen te gaan. eigen foto

Green Offices Harderwijk breekt met ‘uitgesproken groep’ Extinction Rebellion na druk van huurders

10 mei 2023 om 16:00 Zakelijk

HARDERWIJK De Harderwijkse bedrijven Green Offices en Accent Communicatiemakers verbreken per direct alle banden met de kersvers opgerichte afdeling Harderwijk van Extinction Rebellion.

Richard van der Poll, directeur en eigenaar van zowel het kantorenverhuurbedrijf Green Offices als het reclamebedrijf Accent Communicatiemakers, heeft dit vandaag bekendgemaakt. Hij ziet zich genoodzaakt tot deze stap nadat klanten hem erop hadden gewezen dat  zij op hun beurt werken met opdrachtgevers die vrezen in de toekomst mogelijk te maken te krijgen met acties die Extinction Rebellion voorbereidt.

Ik onderstreep het belang dat we nú moeten handelen

Van der Poll benadrukt dat hij, net als de aanhangers van Extinction Rebellion, zich ook grote zorgen maakt om de gevolgen van de klimaatverandering. ,,Ik onderstreep het belang dat we nú moeten handelen om verdere opwarming van de aarde tegen te gaan”, stelt hij. ,,Maar sommige van mijn huurders vinden het niet leuk dat ik de afdeling heb gefaciliteerd door ze hier bij Green Offices vergaderruimte aan te bieden. Omdat ik wil dat Green Offices ook een plek is waar iedereen samen kan werken en zich prettig en gehoord voelt, denk ik dat het voor nu beter is om dat te doen zonder de aanwezigheid van een zo uitgesproken groep als Extinction Rebellion”.

Het besluit om de Harderwijkse afdeling van Extinction Rebellion niet langer meer te helpen aan vergaderruimte valt hem niet licht: ,,Ik vind het enorm belangrijk dat we zo duurzaam mogelijk met onze leefomgeving om moeten gaan. Met mijn bedrijf Green Offices draag ik dat ook uit. Het gebouw is extreem energiezuinig en duurzaam gebouwd. Ik vind het bovendien belangrijk om zo sociaal en maatschappelijk mogelijk te ondernemen. Sociaal betekent voor mij dat je met elkaar in verbinding komt. Ik wil daarom zeker het gesprek met anderen blijven voeren als het gaat om het zetten van stappen om de opwarming van de aarde te stoppen. Want zoals het nu gaat, gaat dat veel te traag. We moeten echt nú wat doen”.

Ik sta sympathiek tegenover vreedzame acties die aandacht vragen voor de weinige tijd die wij nog hebben

 ,,Ik sta sympathiek tegenover vreedzame acties die aandacht vragen voor de weinige tijd die we nog hebben om de ergste gevolgen van de klimaatcrisis af te wenden”, stelt Van der Poll. ,,Maar ik denk dat we dat het beste kunnen doen door erover met elkaar in gesprek te gaan.”

Bij de Harderwijkse afdeling van Extinction Rebellion wordt het besluit van Van der Poll betreurt: ,,Jammer natuurlijk, want Green Offices is natuurlijk de perfecte plek voor ons om juist daar bijeen te komen. Maar we snappen zijn beslissing wel en vinden het vervelend voor hem dat hij zichzelf voor deze keuze zag gesteld”, laat woordvoerder Arthur Beek weten. Beek benadrukt dat Extinction Rebellion ‘altijd uitermate vreedzaam actie voert’. ,,We zullen nooit geweld gebruiken. We hopen wel dat de bedrijven die nu op Green Offices druk hebben uitgeoefend, omdat ze bang zijn voor onze acties, ook bang zijn voor de gevolgen van de klimaatcrisis en daartegen in actie komen. Want juist de bedrijven, meer nog dan de gewone burgers, kunnen de meeste impact maken”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie