Verenigingen uit Harderwijk haalden samen 45.282 euro op.
Verenigingen uit Harderwijk haalden samen 45.282 euro op. Nationale Grote Clubactie

Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie

1 december 2022 om 13:28 Verenigingen

HARDERWIJK Met een opbrengst van bijna 13 miljoen euro verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Harderwijk haalden samen 45.282 euro op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: ,,Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

KONING WILLEM-ALEXANDER

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: ,,Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

VAN VOETBALVERENIGING TOT BRIDGECLUB

350.000 leden van 5.500 verenigingen gingen samen langs de (digitale) deuren. Of je nu in je clubtenue aanbelt bij de buren of je oom en tante aan de andere kant van het land een appje met jouw verkooplink stuurt. Dit jaar bleek dat men meer dan ooit bereid was om een club te steunen.

Van voetbalvereniging tot fanfare en van gehandicaptenvereniging tot postzegelverzamelaarsclub: de Grote Clubactie is er voor iedereen die, uit liefde voor de club, een steentje wil bijdragen. Voor jong en oud; sport, hobby en cultuur. Voor clubs van 10 tot 3.000 leden. Door heel Nederland, van Groningen tot Maastricht. En de Grote Clubactie is er voor kleine én grote spaardoelen. Al vanaf die allereerste dag is dat zo en zo zal het blijven.

VEEL STEUN AAN CLUBS 

Energieprijzen rijzen de pan uit, inflatie is op een ongekende hoogte en alles wordt duurder. Ook voor verenigingen. De Grote Clubactie maakt het voor clubs mogelijk om ook in deze dure tijden extraatjes te blijven organiseren voor hun leden. Zo kunnen verenigingen nieuw materiaal aanschaffen, vrijwilligersdagen organiseren en nog veel meer. Uit liefde voor de club hebben mensen zich meer dan bereid getoond om een steentje bij te dragen.

Dit jaar deden in Harderwijk de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80 procent naar de club.

Harderwijk VVOG Harderwijk 11556 euro
MHC De Mezen 11208 euro
Gymnastiekvereniging Olympia 6540 euro
Atletiek Vereniging Athlos 3279 euro
HZ EN PC DE WOELWATERS 2475 euro
Chr. Harmonie Orkest Excelsior Ermelo 1419 euro
Stichting Scouting Ragay-Redoz 1383 euro
Volleybalvereniging Harderwijk 1092 euro
scouting Verbraak Margriet Groep 972 euro
Survivalrun Vereniging Harderwijk 924 euro (een volledige lijst met deelnemers uit Harderwijk kan worden opgevraagd)
Hierden RSV Stal Rodeo 2178 euro
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie