Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus.
Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus. Passion Harderwijk

Drie christelijke organisaties uit Harderwijk bundelen krachten voor de eerste editie van het Passion Paasevent

17 januari 2023 om 19:00 Religie

HARDERWIJK Het Kerstevent Belevingstheater, het Meer van Galilea en Passion Harderwijk hebben de handen ineengeslagen, met als resultaat een prachtig wandel- en zangtheater door Harderwijk. Dit voorjaar moet de eerste editie van het Passion Paasevent een feit zijn.

Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus’ sterven, en worden de bezoekers meegenomen in een reis door de tijd. 

MOOIE SAMENWERKING

Drie organisaties met elk hun eigen ervaring en expertise, maar met hetzelfde doel: het leven van Jezus tot leven laten komen door middel van theater en zang.

Het samenvoegen van al deze krachten zorgt voor een prachtig wandel- en zangtheater, waarin het verhaal achter Pasen heel dichtbij wordt gebracht. 

WAT IS HET PASSION PAASEVENT? 

Het weekend vóór Pasen kunnen bezoekers in de mooie binnenstad van Harderwijk kennismaken met de laatste dagen van het leven van die ene Persoon waar het tijdens Pasen allemaal om draait. 

Ernest van Loon: ,,Jezus is de hoofdpersoon in het paasverhaal. Dit event laat zien waaróm Hij op aarde kwam”. 

Door theater, muziek en zang worden bezoekers onderdeel van de gebeurtenissen rond Pasen.

De reis begint bij het dorp Bet Tikvah. Hier is het een enorme drukte, het Pesachfeest staat voor de deur. Naast de herberg, de bakker, de smid, de pottenbakker en andere inwoners van het dorp zullen ook Jezus’ discipelen daar zijn. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Door middel van theater, zang en dans wordt het verhaal verteld van Jezus. Foto: Passion Harderwijk

Vanuit de gezellige drukte uit het dorp worden bezoekers meegenomen naar de pesachmaaltijd en daarvandaan start het indrukwekkende verhaal van Jezus en Zijn tocht naar het kruis.

Jeroen de Rooij: ,,Vanuit Passion Harderwijk willen we graag het Paasverhaal opvoeren met de mooiste popsongs. Een live zang- en muziek spektakel met band en een groot koor. Het verhaal rondom de Passion en de emoties die we allemaal kennen in ons leven worden hier versterkt. Als onderdeel van het Passion Paasevent haken we aan vanaf het laatste avondmaal. Daarna pakken we het verlichte kruis op voor een stille wandeling naar het volgende onderdeel.”

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Ook wordt het verlichte kruis weer opgepakt voor een stille wandeling.  Foto: Passion Harderwijk

HARDERWIJK 

Het Passion Paasevent wordt in de binnenstad van Harderwijk opgevoerd. Het belevingstheater is voor iedere leeftijdsgroep een beleving, en is ook zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. 

Het evenement is gratis te bezoeken, maar heeft wel een maximum aan aantal bezoekers per theaterwandeling. Zeker zijn van een plekje? Dan kan men een toegangsticket reserveren. Hier is een klein bedrag aan reserveringskosten aan verbonden.

Op de website passionpaasevent.nlis meer informatie te vinden en kan men zich aanmelden voor een nieuwsbrief of als vrijwilliger. Op 31 maart en 1 april wordt het Passion Paasevent opgevoerd. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie