Afbeelding
Foto: Getty Images

Een duurzame tuin: milieuvriendelijk tuinieren in Harderwijk

14 september 2023 om 19:00 Partnercontent

Heb je er altijd al van gedroomd om duurzaam te tuinieren? Dit hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn. Want met slechts een paar kleine aanpassingen in en rondom huis, kun je al enorm veel verschil maken. Kom je maar al te graag te weten hoe? Lees dan verder in dit blog en doe alvast de nodige inspiratie op voor het verlengstuk van de woning.

Je gazon, bloemen of planten sproeien? Maak gebruik van een regenton!
Je weet het vast en zeker wel. Op het moment dat je net wat nieuwe bloemen en planten in huis hebt gehaald - of als de temperaturen in de zomer aardig beginnen op te lopen - heeft je tuin net even wat meer verzorging nodig. Het besproeien van de tuin komt dan ook al erg snel om de hoek kijken. Om dit op een duurzame manier aan te pakken, is het een erg goed idee om gebruik te maken van een regenton. Deze investering voor je eigen tuin is er in diverse soorten en maten. Zo is er altijd wel een perfect exemplaar te vinden.

Probeer het gebruik van schadelijke en chemische producten in de tuin altijd te vermijden
Zowel online als in verschillende soorten tuincentra zijn nog steeds producten te vinden die voorzien zijn van schadelijke en chemische stoffen. Probeer het gebruik van dit soort producten echter altijd te vermijden, bijvoorbeeld als je aan de slag gaat , met een schop. Waarom? Niet alleen is het slecht voor de gezondheid, maar ook voor de natuur. Door deze producten niet te gebruiken bij jou in de tuin, draag je meteen voor een erg groot deel bij aan het duurzaam tuinieren. En dat is natuurlijk hetgeen dat je het liefste doet.

Kies voor bloemen en planten die erg makkelijk in onderhoud zijn
En heb je ook al een keer goed gekeken naar de planten en bloemen die op dit moment groeien in je voor- of achtertuin? Misschien is het ook een goed idee om dat een keer een upgrade te geven. Kies altijd voor producten die makkelijk in onderhoud zijn en goed groeien met de juiste soort meststoffen. Dat maakt het tuinieren ook weer net even wat leuker om te doen en je kunt erg goed je eigen smaak en stijl terug laten komen. Het is dus de hoogste tijd om je eigen tuin een keer een goede upgrade te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie