Afbeelding
Foto: Pixabay

4 handige tips voor beginnende IT’ers

14 maart 2023 om 12:02 Partnercontent

Als kersverse IT’er ligt de wereld aan je voeten. In de branche is volop werk te vinden, en dit zijn over het algemeen goed betaalde banen. Daarnaast heb je een meer dan gemiddelde zekerheid op een baan, omdat werk in de IT sector altijd nodig is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je lekker achterover kunt hangen en wachten op de voor jou perfecte baan. Door jezelf goed te ontwikkelen komt de wereld daadwerkelijk aan je voeten te liggen. Deze tips voor beginnende IT’ers gaan je daarbij helpen.

Blijf je ontwikkelen

De eerste tip is niet uitsluitend bedoeld voor beginnende IT’ers. Omdat de branche constant in beweging is, moet iedere ICT’er zich blijven ontwikkelen. Daar word je eigenlijk ook wel toe gedwongen, omdat er altijd weer nieuwe systemen en toepassingen zijn. Binnen de IT-wereld scoor je goed als je diverse certificaten kunt overleggen. Een van de belangrijkste is het MD-100 certificaat.

ICT’ers met het MD-100 certificaat kennen Windows 10 van binnen en van buiten. Ze zijn in staat om Windows 10 te beheren en eventuele problemen op te lossen. Ze bezitten tal van vaardigheden, waaronder het installeren, aanpassen en updaten van de besturingssystemen van Windows.

Zorg voor enkele specialismen

Hoewel het natuurlijk goed is om je breed te ontwikkelen, is het altijd handig om enkele specialismen te hebben. Bedrijven kunnen namelijk specifiek op zoek zijn naar een IT’er met bepaalde capaciteiten. Die specialismen kun je ontwikkelen door trainingen te volgen.

Zo heb je bijvoorbeeld een MD-101 training. Hierin leer je hoe je een moderne desktopomgeving kunt ontwikkelen, hoe deze beheerd kan worden en hoe je deze moet beveiligen. Bedrijven maken steeds meer gebruik van laptops, smartphones en tablets, en minder van bedrijfsdesktops. Vandaar dat dit certificaat prima van pas komt.

Experimenteer erop los

Zoals inmiddels duidelijk is, blijft een goede IT’er zich continu ontwikkelen. Dit kun je op meerdere manieren doen. Een van de meest eenvoudige en praktische manieren is door programma’s te downloaden om mee te experimenteren. Er zijn genoeg gratis programma’s waarmee je kunt oefenen. Daarnaast kun je de website Tweakers in je favorieten zetten. Hierop staan interessante artikelen die je alles over hardware, software, internet en games leren.

Word lid van een community

Netwerken is altijd belangrijk, ook voor een IT’er. Online communities zijn ideaal om in gesprek te raken met andere specialisten. Er zijn ook groepen waarin iedere dag oproepen worden geplaatst voor banen, samenwerkingen en nog veel meer. Meetup is een bekend platform.

Daarnaast kan het zeker geen kwaad om je fysiek te laten zien. Als IT’er werk je voornamelijk in een online wereld. Maar deze wereld houdt niet op bij een beeldscherm. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig om met collega’s en branchegenoten in gesprek te gaan over dit mooie vak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie