Afbeelding
Foto Dreamstime

DIY-projecten steeds populairder sinds uitbraak corona

10 maart 2023 om 07:46 Partnercontent

Recent onderzoek toont aan, dat Nederlanders de afgelopen paar jaar massaal op zoek zijn gegaan naar nieuwe hobby’s. Het valt niet los te zien van de uitbraak van corona, wat leidde tot het sluiten van sportscholen, uitgaansgelegenheden en bijvoorbeeld sportverenigingen. Gecombineerd met het thuiswerken leverde dit een forse tijdsbesparing op, die men probeerde in te vullen met een nieuwe hobby. Het ene gezin koos voor activiteiten in de natuur, het andere voor leuke DIY-projecten. Onder meer het gebruik van epoxy was daarbij populair. Heb jij de uitkomsten van deze projecten ook voorbij zien komen op de verschillende sociale media? Benodigdheden voor dergelijke projecten bestel je tegenwoordig eenvoudig online bij een aanbieder als Epoxywinkel. Je hebt er de keuze uit een breed scala aan DIY-producten.

Men houdt vast aan de nieuwe hobby’s

Niet alleen de vraag naar de verschillende benodigdheden voor de toepassing van onder meer Resin Art nam fors toe de afgelopen jaren. Ook werd veel gezocht naar puzzels, bordspellen en bijvoorbeeld gameconsoles. Opvallend hierbij is het gegeven, dat dergelijke producten nog niet massaal verkocht worden nu de pandemie voorbij is. Het duidt erop dat veel Nederlanders trouw blijven aan hun nieuwe hobby’s. Hetzelfde geldt voor nieuwe sporten; onder meer hardlopen, maar ook skeeleren wonnen aan populariteit tijdens de pandemie. Nog steeds zijn beide sporten populair onder Nederlanders.

Online zoeken naar nieuwe ideeën voor DIY-projecten

Naast het feit dat men meer tijd heeft voor het uitvoeren van DIY-projecten, zijn deze projecten steeds toegankelijker geworden. Zoals eerder in dit artikel aangehaald werd, kunnen de benodigdheden voor de uitvoering ervan online besteld worden. Je hebt ze vaak de volgende werkdag al in huis. Daar komt bij op het internet talloze voorbeelden van DIY-projecten te vinden zijn. Ze geven een goed beeld van de verschillende mogelijkheden die je hebt. Bij deze voorbeelden vindt men vaak direct een instructie voor de uitvoering ervan, evenals een overzicht van de benodigdheden. Platforms als Pinterest en Instagram zijn hierbij populair, al worden veel ideeën ook gedeeld via de diverse groepen op een platform als Facebook. Waar zoek jij naar nieuwe DIY-projecten?

Zelf meubels maken met Resin Art

Eerder werd Resin Art al genoemd als een populaire DIY-toepassing. Met Resin Art is het mogelijk zelf fraaie meubels te creëren. Wat is er leuker dan zelfgemaakte meubels in huis? Combineer bijvoorbeeld twee losse stukken hout met elkaar, om zo tot het tafelblad voor een bijzettafel te komen. Ook het creëren van een eigen nachtkastje is middels Resin Art goed mogelijk. Of wat te denken van een surfplank, die je met Resin Art decoreert? Zoek zelf eens op Pinterest of Instagram naar voorbeelden van projecten waarbij men gebruik gemaakt heeft van deze techniek. Het kan je inspiratie bieden voor je eerstvolgende creatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie