Afbeelding
Foto Pexels

De belangrijkste voordelen van planten in je huis

6 maart 2023 om 15:33 Partnercontent

Planten zijn een leuke toevoeging aan je interieur maar hebben daarnaast ook nog eens heel veel voordelen. Welke voordelen dat zijn, dat lees je hieronder. 

Planten zorgen voor een schone lucht in huis

Planten zorgen voor een schonere lucht in huis. Zo zorgen ze voor het verminderen van stofdeeltjes maar breken ze ook schadelijke stoffen af. Kamerplanten zorgen er bijvoorbeeld voor dat kooldioxide wordt omgezet in zuurstof, de kwaliteit van de lucht in huis neemt toe. Ook zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid in huis.

Een betere concentratie door planten

Ook is het gebleken dat planten zorgen voor een betere concentratie, een plant zorgt daarom ook voor een betere productiviteit. Zet je werkkamer dus vooral vol met groene planten. Hoe dit werkt? De voornaamste reden is omdat planten zorgen voor meer zuurstof in de lucht, hierdoor kunnen je hersenen eenmaal beter functioneren.

Planten zijn stress verlagend

Ook heeft onderzoek aangetoond dat planten zorgen voor minder stress. Je ervaart door planten minder stress en je voelt je rustiger in een ruimte met groen om je heen. De kleur groen werkt overigens ook ontspannend. Het is zelfs gebleken dat mensen die in gezelschap zijn van planten een lagere bloeddruk hebben, zicht beter kunnen ontspannen en zich over het algemeen opgewekter voelen en meer energie hebben. Wat een simpele plant al niet kan doen?

Een betere nachtrust door planten

Gezien planten zorgen voor een schonere lucht, meer zuurstof in de lucht en stress verlagend is, gaat het je vast niet verbazen wanneer planten dus ook een goede invloed hebben op je nachtrust. Zet je slaapkamer dus vol met planten en je slaapt in vervolg als een roos. 

Planten zorgen voor een betere akoestiek in huis

Het is uiteraard logisch dat een ruimte die leeg is vaak hol klinkt, daarom kunnen planten ook heel goed worden gebruikt om de akoestiek in huis te verbeteren. De bladeren zorgen er bijvoorbeeld voor dat achtergrondgeluiden wordt geabsorbeerd, daarom zijn planten ook heel geschikt voor in de slaapkamer. 

Planten zorgen voor meer verantwoordelijkheidsgevoel

Planten hebben verzorging nodig, in ieder geval wanneer je een plant graag in leven wilt houden. Hierdoor krijg je meer verantwoordelijkheidsgevoel. Een plant heeft toch af en toe wat water nodig en andere verzorging. Wanneer het lukt om je plant gezond en in leven te houden, geeft dit een goed gevoel over jezelf en draagt het mee aan een beter verantwoordelijkheidsgevoel.

Meer gezelligheid in huis

Naast alle voordelen van hierboven zorgen planten uiteraard ook voor meer gezelligheid in huis. Het is erg leuk om een huis aan te kleden met mooie planten. Dit geeft naast een hoop gezelligheid ook meer levendigheid en dat is wat een interieur soms net een beetje nodig heeft om het minder stijf te maken.

Mocht je nog twijfelen over de aanschaf van een plant, dan heb je nu vast en zeker voldoende redenen kunnen lezen waarom het hebben van planten in huis een goede keuze is. Naast dat planten gezellig zijn hebben ze dus ook een goede invloed op je (mentale) gezondheid!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie