!
Afbeelding
Foto: Pexels

Bibliotheekoplossingen voor een efficiënt en effectief sorteersysteem

26 november 2021 om 12:06 Partnercontent

Bij het woord bibliotheekoplossingen zal er wellicht niet zo 1,2,3 een lampje gaan branden. Hoewel het lezen van boekensteeds meer plaatsmaakt voor het kijken van films en documentaires, blijft de bibliotheek een populaire plek voor boekenliefhebbers en studenten. Juist door de veranderende maatschappij zijn innovatieve bibliotheekoplossingen misschien wel belangrijker dan ooit tevoren.   Benieuwd naar de mogelijkheden?  Wij vertellen er meer over.

Beveiligingspoorten

Het plaatsen van beveiligingspoorten bij de in- en uitgang van de bibliotheek is van groot belang. Deze poorten detecteren boeken, dvd’s of andere producten die al dan niet met opzet ongeregistreerd worden meegenomen. Waar abonnees normaliter hun boeken scannen voordat ze de bibliotheek verlaten, kunnen sommige producten worden overgeslagen. Bij het passeren van de beveiligingspoorten worden de niet-gescande producten eruit gehaald en voorkomt u dat items uit de bibliotheek verdwijnen.

Zelfservice

Steeds meer winkels maken gebruik van zelfscankassa’s. In bibliotheken kennen we deze mogelijkheid al heel wat langer. Biedt uw bibliotheek deze mogelijkheid nog niet? Maak het uzelf en de klant gemakkelijker. Met een eenvoudige instructie kan hij de boeken die hij wil lenen zelf scannen. Daarnaast wordt op de bibliotheekpas bijgehouden of er boetes openstaan. Is dit het geval? Dan kunnen deze, zonder tussenkomst van een medewerker, bij de selfservice betaald worden. Een van de bibliotheekoplossingen die uw werkzaamheden vergemakkelijkt.

Personeelsoplossingen

Een van de belangrijkste bibliotheekoplossingen is voor het personeel zelf. Want nog steeds zult u de abonnementhouders en klanten moeten bedienen en daarvoor heeft u bepaalde producten nodig. Denk aan een RFID kaartlezer die de pas van de lener kan lezen en alle leengegevens inziet en  bibliotheekpassen die u aan nieuwe klanten meegeeft.

Inleveren en sorteren

Een tijdrovende taak in de bibliotheek is het sorteren van ingeleverde boeken. Dagelijks worden honderden boeken teruggebracht die u het liefst dezelfde dag nog in de boekenkast wilt hebben voor de volgende lezer. Een grote bibliotheek die is opgedeeld in allerlei genre- en leeftijdscategorieën, waarbij de boeken op alfabetische volgorde worden gesorteerd, dat vraagt tijd en aandacht. Al die boeken die weer ingeleverd worden, moeten op de juiste plek geplaatst worden. Gelukkig is er het computersysteem waar alle boeken in geregistreerd staan, zodat u weet in welke kast ze moeten komen. En met onze bibliotheekoplossingen kunt u het sorteren nog gemakkelijker maken. Doordat bij het inleveren het boek wordt gescand en automatisch op de juiste plek in het sorteersysteem wordt neergelegd, neemt het systeem u veel sorteerwerk af.

Om de logistiek van de honderden boeken die iedere dag uit de bibliotheek worden meegenomen en weer terug worden gebracht, is het belangrijk om gebruik te maken van effectieve bibliotheekoplossingen. Zo maakt u het met een automatisch systeem voor u en uw collega’s overzichtelijk en werkbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie