Feest bij de Sanghertjes
Feest bij de Sanghertjes Gerben van den Hazel

Feest bij de Sanghertjes

18 september 2023 om 09:27 Overig Deel je nieuws

Klokslag vier uur kwamen de mannen, als matroos verkleed, de Lukaskerk binnen. Gevolgd door de dames in kleurrijke folkloristische kleding en aansluitend de kinderen met fraai en bijzondere creaties behorend bij “de Vier Jaargetijden”.  

Met mooie liederen en prachtige kleding bezongen de kinderen de  Vier Jaargetijden en beeldden die uit. Op een melodie van Ik zou wel eens willen weten kwam de herfst al wandelend het podium op en bezong met een tekst van Tineke Evers de schoonheid van dit jaargetijde. We waren nog niet bekomen van deze verrassing of de winterkoningin stond naast haar, gevolgd door de frisgroene lente en de zonnige zomer. Samen bezongen ze, begeleid door het Strijkkwartet, de schoonheid van de seizoenen.

Tijdens dit feestelijke concert werd Sarah Nieuwenhuis gehuldigd, omdat ze 5 jaar lid was. Ze kreeg een mooie pen met inscriptie. De tweede jubilaris was Martine van den Hazel-Stoffer, zij kreeg 30 rozen, omdat ze al dertig jaar deel uitmaakt van de Sanghertjes.

Op de melodie uit de 9e symfonie van Beetheven zong het kinderkoor, Viva Vove en Vaderkoor het lied Leven in een land van vrede, opnieuw heel mooi begeleid door de strijkers in een arrangement van Marten Kamminga.

De kinderen van Gijs & Tineke, Anne-Marieke, Martineke, Gijsbert-Willen en Jan-Marien, hadden zich verenigd onder de naam “The Four Evers” en zongen het lied Down by the riverside.

Hierna werden Gijs & Tineke in het zonnetje gezet. Eerst door wethouder Weidema van de Gemeente Ermelo, daarna door Sarah en Romy namens het kinderkoor. Dochter Martineke had een bijzondere verrassing.  Zij overhandigde een kleurrijk boek met bijdragen van leden, oud-leden en muzikanten.

De ladies van Viva Voce zongen en dansten tenslotte Israëlische liederen, zoals ze 25 jaar gelden ook deden. Buiten, onder een stralende zon ontvingen Gijs & Tineke vele felicitaties en was het een en al gezelligheid met een drankje en heerlijke hapjes.

Op 28 oktober geven de Sanghertjes opnieuw een Jubileumconcert in de Oude Kerk van Putten met liederen uit het geestelijke repertoire. Het kinderkoor oefent op maandagmiddag in school De Fontein in Putten van 16.30 – 17.15 uur.  Kinderen, die mee willen zingen, kunnen zich aanmelden via www.develuwschesanghertjes.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie