De hervertelling van de klassieker De geheime tuin door Imme Bros is geheimzinnig, spannend en betoverend.
De hervertelling van de klassieker De geheime tuin door Imme Bros is geheimzinnig, spannend en betoverend. Bibliotheek Noordwest Veluwe
Kinderboekenweek leestip

‘De geheime tuin’ door Imme Dros is geheimzinnig, spannend en betoverend

Overig

HARDERWIJK Het is weer tijd voor de Kinderboekenweek van woensdag 5 tot en met zondag 16 oktober. Tot de start van de boekenweek op woensdag 5 oktober deelt de Harderwijker Courant in samenwerking met de Bibliotheek Noordwest Veluwe iedere dag één kinderboekentip. Vandaag de hervertelling van de klassieker De geheime tuin door Imme Bros.

The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Meer dan honderd jaar later is het verhaal over het stugge, egoïstische weesmeisje Mary dat een verboden, verwaarloosde tuin weer tot bloei weet te brengen – en daarmee zichzelf – nog altijd betoverend voor jong en oud. Laat je meeslepen door deze betoverende hervertelling van de klassieker ‘De geheime tuin’ door Imme Dros. Vanaf 10 jaar.

Mary staarde naar het roestige ding in haar handen. Een sleutel. ‘Misschien lag hij daar wel tien jaar begraven,’ fluisterde ze. ‘Misschien is hij wel van de tuin!’ Ze mocht overal komen, hadden ze gezegd, alleen niet in die ene kamer, en in die ene tuin. Maar Mary hoort geluiden, in de verboden kamer. Inbeelding, zeggen ze. En: verboden! Over de muur van de geheime tuin ziet Mary steeds dezelfde vogel vliegen. Mary houdt niet van verboden en ook niet van geheimen… Kan zij de geheimen ontrafelen?

Prachtige vertelling waarin de parallellen tussen natuur, vriendschap en verbeelding onopvallend lijken, maar magisch zijn. ,,De geheime tuin heeft alles: het is geheimzinnig, spannend en betoverend mooi! Een boek dat ieder kind gelezen moet hebben.” - Tonke Dragt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Aantal bijstandsontvangers daalt ook op Noordwest Veluwe: laagste niveau in negen jaar 3 uur geleden
Afbeelding
Nikki Braafhart neemt deel aan Miss Teen of Gelderland 2023: ‘Volledig uit mijn comfortzone’ 15 uur geleden
Afbeelding
Herdenking van het overleden kind op Begraafplaats Elzenhof in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
Wim en Tina Zwaart verkopen restaurant Ratatouille in Harderwijk: ‘Na 40 jaar is het tijd voor andere dingen’ 17 uur geleden
Afbeelding
Bottermuseum Harderwijk krijgt gratis verf van AkzoNobel: verven van een botter kost zo 4.500 euro 20 uur geleden
Afbeelding
Stadsmuseum Harderwijk wordt derde in strijd om VriendenLoterij Museumprijs 2022 21 uur geleden
Afbeelding
Harderwijkse verenigingen halen samen ruim 45.000 euro op voor Grote Clubactie 21 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie