!
Afbeelding

Grote Vrijheid Festival Elburg op 5 mei

2 april 2024 om 10:29 Overig

ELBURG Op Bevrijdingsdag, 5 mei, vindt in Elburg de tweede editie plaats van het Grote Vrijheid Festival. Een kleinschalig muziekfestival voor jong en oud, als alternatief voor de grotere bevrijdingsfestivals.

In 2022 werd de eerste editie van het Grote Vrijheid Festival gehouden. Dit werd gelijk een groot succes. Een kleine negenhonderd bezoekers genoten in het zonnetje van de optredens van diverse artiesten, het eten en drinken van de verschillende foodtrucks en de andere activiteiten die voor jong en oud georganiseerd werden.

En nu is het Grote Vrijheid Festival weer terug. Met eenzelfde opzet, maar nieuwe namen. Inmiddels is de line-up van het festival bekend. Er zijn optredens van lokale en regionale acts als Speyside, Brooks en Micha. Maar ook bekendere namen zullen het podium betreden. Zo speelt singer-songwriter Stephanie Struijk popnummers over het leven en de liefde en neemt gitaarband The Maureens de bezoekers mee terug naar de jaren ’60 en ’70 van de vorige eeuw. Als afsluiter belooft Mell VF een mooi feestje te bouwen. Mell is onder andere bekend van het TV-programma De Beste Zangers, waar ze in 2023 aan deelgenomen heeft, maar ook van optredens bij Vandaag Inside en later dit voorjaar op Pinkpop.

Maar naast de optredens op het podium heeft het Grote Vrijheid Festival meer te bieden. DJ Mobiel Vinyl draait vanuit zijn vintage bus (verzoek)plaatjes, er is een silent disco en het jongere publiek kan zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen. Ook kan jong en oud een workshop volgens waarbij je je eigen kunstwerk maakt. En natuurlijk zijn er ook weer verschillende foodtrucks.

Uiteraard staat ook dit jaar het thema ‘Vrijheid’ weer centraal. De organisatie is in handen van Stichting De Grote Vrijheid, opgericht door vier Elburgers die als doel hebben om met dit festival een mooie toevoeging te bieden aan het culturele aanbod in de gemeente Elburg. Een leuk dagje uit voor inwoners van Elburg en de (ruime) omgeving, maar ook een gelegenheid om op Bevrijdingsdag samen de vrijheid te vieren. Met muziek, kunst en cultuur, lekker eten en vooral ook door elkaar te ontmoeten en samen te vieren.

Het Grote Vrijheid Festival vindt plaats aan de Tempelweg in Elburg en wordt gehouden op 5 mei 2024 van 14.00 uur ’s middags tot ongeveer 23.00 uur ‘s avonds. De kaartverkoop is inmiddels gestart, wie in de voorverkoop een kaartje koopt krijgt korting. Maar ook aan de kassa kan op 5 mei nog een kaartje gekocht worden. Meer informatie is te vinden op www.grotevrijheidfestival.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie