De riksja bij Chr. Daltonsschool Willem Alexander.
De riksja bij Chr. Daltonsschool Willem Alexander. Tineke Dingemans

Chr. Daltonsschool Willem Alexander haalt geld op voor het goede doel: Stichting Riksja Harderwijk

15 september 2023 om 10:00 Onderwijs

HARDERWIJK Chr. Daltonsschool Willem Alexander houdt op dinsdag 19 september een sponsorloop ten behoeve van Riksja Harderwijk.

 In Harderwijk is sinds 1 juni 2018 de Stichting Riksja Harderwijk van start gegaan. Een (ANBI) initiatief bedoeld om mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’. De bestuurder gaat samen met één of twee passagiers in een Riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar ze bijzondere herinneringen aan hebben, of om kennis te maken met nieuwe projecten binnen Harderwijk en/of omgeving. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun ervaringen. Het gehele project wordt gedaan door daarvoor opgeleide vrijwilligers en is voor deze doelgroep kosteloos. 

Eén van de vrijwilligers is Martin, voor de school bekend als Meester Martin. Hij vertelde het een en ander over riksja’s en over Riksja Harderwijk. Hij fietste met de leerkrachten even een rondje over het plein. Dinsdag is de Riksja ook aanwezig tijdens de sponsorloop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie