Schrijf een brief, verander een leven

2 december 2023 om 22:30 Lokaal Deel je nieuws

Amnesty schrijfactie 9 december in De Zin

Amnesty voert onophoudelijk actie voor honderden mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Voor de wereldwijde schrijfactie Write for Rights schrijven we dit jaar voor tien personen die onrecht wordt aangedaan. Ze hebben niets misdaan, maar worden toch gestraft. Samen zetten we met brieven de autoriteiten onder druk om hen vrij te laten of gerechtigheid te geven.

Ieder jaar rond 10 december, Dag van de Mensenrechten, worden miljoenen brieven geschreven aan koningen, ministers en presidenten. Ook sturen we kaarten aan de tien personen zelf, om hen een hart onder de riem te steken. De stortvloed aan brieven en kaarten vanuit de hele wereld zorgt voor verandering voor deze mensen.

Kom meeschrijven met Amnesty Harderwijk in Centrum de Zin, Stationslaan 32 op zaterdag 9 december van 13:00 – 17:00 uur. Voorbeeldbrieven en schrijfmaterialen zijn aanwezig. 

Wie liever thuis schrijft kan een individueel schrijfpakketje met voorbeeldbrieven aanvragen. Stuur een mailtje naar contact.amnestyharderwijk@gmail.com en wij bezorgen het pakketje thuis. Dit kost niets. Desgewenst halen we de geschreven brieven weer op, maar afgeven in De Zin kan ook. Wij regelen de gezamenlijke verzending van alle brieven naar Amnesty in Amsterdam.

Doe mee op 9 december en kom op voor de mensen uit Australië, Brazilië, Myanmar, Polen, Verenigde Arabische Emiraten, Tunesië, Verenigde Staten, Eswatini (voormalige Swasiland), Zuid-Afrika en Kirgizië. Iedere brief telt!

Meer informatie is verkrijgbaar bij Maryke Mak, telefoon 06-14156580, contact.amnestyharderwijk@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie