!
Circo Maximo
Circo Maximo Circo Maximo

Circo Maximo, vrijdag 12 april in Centrum de Zin

1 april 2024 om 20:21 Lokaal Deel je nieuws

Met de toegankelijke maar eigenzinnige Belgicana die de zeven Kempen zonen van Circo Maximo op het publiek loslaten, zetten ze Heist-Op-Den-Berg moeiteloos op de wereldkaart en verfrissen ze het muzikale landschap met energieke, Nederlandstalige, beklijvende en aanstekelijke nummers.

Nadat het Utrechts Kleinkunstfestival volledig uit zijn dak ging en de jeugdvrienden met de gouden medaille nog fris om hun nek Na Fir Bolg, Beerputrock & Gitannekesfoor inpakten, zetten ze eind 2019 de kers op de taart met Bataklank, hun debuutlp. 

Eigen nummers als ‘Soldatenkruis’ en ‘Ik zal er zijn’ meten zich intussen moeiteloos qua populariteit met hun heerlijke cover van André Bialek’s Belle Gigue. Met het nagelnieuwe ‘Geen sportman’ zal dat niet anders zijn. Een mooie voorbode van wat er de komende maanden nog zit aan te komen.

Wie bij viool, doedelzak, resonator gitaar, ukelele & percussie aan folk of wereldmuziek denkt, dient zijn Schotse rok en Peruviaanse parka dringend aan de haak te hangen: het instrumentarium is verrassend en uniek maar speelt vlekkeloos samen ten dienste van hun sfeervolle en beklijvende nummers. Het geheel is meer dan de som van de delen: Belgisch maar werelds, intiem maar groots, verrassend maar herkenbaar.

Centrum de Zin

Vrijdag 12 april, deur open 19.45

Kaarten online € 15,00 via www.centrumdezin.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie